İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) yeni başkanını seçmek için sandığa gitti. Dört adayın yarıştığı seçimde, 563 gazeteci oy kullandı. 558 geçerli oydan 202'sini alan Dilek Gappi, İGC'nin yeni başkanı seçildi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) yeni başkanını seçmek için bugün sandık başındaydı. Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seçimde, Özgür İGC Grubu adına Mustafa Yılmaz, Emek ve Gelecek Grubu adına Dilek Gappi, Birlikte Güçlüyüz Grubu adına Murat Attila ve Mehmet Ali Okumuş yarıştı. İGC’nin 17’nci Olağan Genel Kurulu’nda, Divan Başkanı Levent Bimen olurken kurulda Muhittin Akbel, Mustafa Çabuk, Memduh Zaptikar yer aldı. 563 oyun kullanıldığı seçimde, 2 oy geçersiz, 3 oy boş kabul edilirken, 558 oy geçerli sayıldı. Oy sayımının ardından Dilek Gappi, 202 oyla İGC Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, Mustafa Yılmaz 124 oy, Murat Attila 81 oy, Mehmet Ali Okumuş ise 17 oy aldı.

'İtibarımız yükselecek'
Sonuçların açıklanmasının ardından Emek ve Gelecek Grubu ile fotoğraf çektiren Dilek Gappi, “İGC olarak yeni döneme çok iddialı bir ekiple başlayacağız. Çünkü biz ekibi oluştururken özellikle şuna dikkat ettik; kişisel, siyasal, ticari hiçbir kaygısı olmayan arkadaşlardan ekip oluşturduk. Projeleri, iç yapıyı biliyoruz. Ertesi gün ne yapacağımızı biliyoruz. Zaman kaybetmeyeceğiz. Basın sektörünün en büyük sorununun itibar olması içimizi acıtıyor. O nedenle yapacağımız her çalışma bizim için itibarı yükselten kazanca dönmeli. Genç meslektaşlarımızı da kucaklayacağız, tüm meslektaşlarımızı kucaklayacağız. Her eleştiriyi sonuna kadar dinleyeceğiz. Komisyonlarla birlikte aktif bir yönetim tarzı uygulayacağız” ifadelerini kullandı. Dilek Gappi'nin listesinde şu isimler yer aldı: Semih Aksoy, Yılmaz Coşkun, Mehlika Gökmen, Meltem Seyis, Duygu Tuncer, Gökhan Soyulmaz, Esat Erçetingöz, Erdal Erek, Mücahit Bektaş ve Mehmet Güçlü Güler.

'Kararlılıkla temsil ettik'
Oylama öncesi genel kurulda konuşma yapan İGC'nin 16'ncı başkanı Misket Dikmen, “Bu onurlu görevi yerine getirdiğimiz altı yıllık süreçte İzmir Gazeteciler Cemiyetimizi varlığına, itibarına en yakışan en saygın biçimde sözünü verdiğimiz gibi kararlılıkla temsil ettik. Bu büyük ve güçlü camianın yönetiminde olmak, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarını, çözüm yollarını, iş birliği ve dayanışmanın önemini her platformda dile getirmek, yurt içinde ve dışında bir ‘İzmir Gazeteciler Cemiyeti Duruşu’ yaratmak gururumuzu pekiştirdi, mutluluk yaşattı” dedi.

Basın kartı tartışması

Öte yandan genel kurulda basın kartı olmayanların cemiyete üyeliği de tartışmalara neden oldu. Basın kartı olmayanların genel kurulda oy kullanması için önerge verilmesi üzerine açıklama yapan Divan Başkanı Levent Bimen, “Basın kartı olmayan arkadaşların oy kullanması mümkün değildir. Oy kullanırken basın kartı gösterilmesi uygun olacaktır” dedi. Önerge oy çokluğuyla reddedildi. Önerge lehine konuşma yapan Birlikte Güçlüyüz Grubu Başkan Adayı Murat Attila, “Kimin gazeteci olacağına devlet karar veremez diyoruz sonra da devletin verdiği basın kartını alamayan gazetecileri üye olarak almıyoruz. Böyle bir çelişki olamaz” ifadelerini kullandı. Önergeye karşı duruş sergileyen Öcal Uluç ise “Bugün burada yapılması istenen şey cemiyetimizin intiharı demektir” dedi.