İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu, 7 Mart 1990’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürülen gazeteci Çetin Emeç’i ölümünün 30.yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu, tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle;

7 Mart 1990’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürülen gazeteci Çetin Emeç’i ölümünün 30.yılında saygı ve özlemle anıyoruz.

Türkiye’de gazeteciliğin gelişmesinde önemli bir yeri olan Çetin Emeç, usta bir gazeteci, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir Cumhuriyet aydınıydı. Laik ve demokratik bir Türkiye mücadelesinden asla taviz vermedi. Çalışkanlığı ile birçok gazeteciye örnek olup, objektif ve ilkeli habercilik anlayışı ile nice gazetecinin yetişmesini sağladı.

Ancak ne yazık ki Türkiye’de basını da hedef alan, laiklik ve demokrasi anlayışına karşı olan karanlık güçlerin kurbanı oldu. Bugün aramızda olmasa da verdiği mücadele bizlere ışık olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Aydınlık bir gelecek için mücadele ettiğimiz şu günlerde hayatları pahasına ilkelerinden taviz vermeden gerçekleri yazan Çetin Emeç, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı olmak üzere tüm basın şehitlerimizi bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu