İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin(İGC), Avrupa Birliği(AB) hibe destek programı kapsamında kurduğu İGC Basın Akademisi Nisan- Haziran dönemi eğitimleri yüz yüze ve online olacak şekilde 11 Nisan’da başlıyor. Ücretsiz yapılacak eğitimlerin son kayıt tarihi 10 Nisan 2022.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti(İGC) tarafından uygulanan ‘Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma Projesi’ kapsamında kurulan İGC Basın Akademisi eğitimleri hız kesmeden devam ediyor. Ocak-Mart eğitim dönemini yoğun katılımla tamamlayan Akademi, 2022 yılının son eğitim dönemini Nisan-Haziran aylarında düzenliyor. Gazetecilerin ve iletişim fakültesi öğrencilerinin katılabileceği eğitimler, 11 Nisan’da online olarak başlayacak ve bayram sonrası yüz yüze ve online olarak devam edecek. 12 haftalık eğitim programı, İGC Merkez, İzmir Ekonomi Üniversitesi kampüsünde uygulamalı olarak yapılacak. Saat 19.00 - 21.00 saatleri arasında düzenlenecek eğitimlerde gazetecilerin mesleki donanımlarını artırıcı ve dijital medyaya uyum sağlamalarını kolaylaştıran teknik dersler de yer alıyor. 11 Nisan-23 Haziran 2022 periyodunda yapılacak eğitimler, ücretsiz olarak düzenlenecek ve 4 ana başlıkta değerli uzmanlar tarafından verilecek.

Eğitim başlıkları:

1. Yeni Medya(Sosyal Medya ve Dijital Uygulamalar)

Ahmet Buğra Tokmakoğlu- Doç.Dr.Özlem Ozan

2. Dijital Pazarlama- Gökhan Çakır

3. Görsel ve İşitsel Medyada Yeni Teknolojiler ve Kullanımı-Dr.Alper Gedik

4. İngilizce Eğitimi (başlangıç-orta seviye)-Oğuz Can Güçlü- Luke James Kelly

Görsel İşitsel Medyada Yeni Teknolojiler Eğitimi, 3 temel kategoride görsel işitsel içerik üretimi için gerekli olan fotoğraf işleme, grafik tasarım ve video/ses kurgusu becerilerini kazandırmayı hedefliyor. Bu çalışmalar için dersler esnasında Adobe Photoshop, Illustrator ve Premiere Pro yazılımları kullanılacak, programların ara yüzleri ve barındırdığı araçlar tanıtılarak örnek çalışmalar gerçekleştirilecek. Eğitim, İzmir Ekonomi Üniversitesi laboratuvarında uygulamalı olarak devam edecek.

İngilizce eğitimi, iki ayrı seviyede, başlangıç ve orta seviye ve online olarak verilecek. Pazartesi günleri ingilizce orta seviyesinde olan gazetecilere Luke James Kelly konuşma pratiği eğitimi verirken, Çarşamba günleri ise Oğuz Can Güçlü, başlangıç seviyede İngilizcesi olanlarla konuşma ve gramer çalışmaları yapacak.

Eğitimlere katılmak isteyenler için düzenlenen başvuru formu bülten ekinde iletilmiştir. Başvuru formları igcizmir@gmail adresine iletilebilir ya da İGC Akademi Sekretaryası’na elden teslim edilebilir.

** Bu yayın Avrupa Birliği tarafından sağlanan finansal destek ile hazırlanmıştır. İçeriğinden tümüyle TGS ve İGC sorumlu olup, Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.