İzmir Gazeteciler Cemiyeti(İGC) tarafından uygulanan ‘Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma Projesi’ kapsamında kurulan İGC Basın Akademisi eğitimlerine dolu dizgin devam ediyor.

Kayıt süreci başvuramayanlar için ilk hafta da devam edecek.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, eğitimlerinden tüm meslektaşlarının yararlanmasını dilediklerini söyleyerek, “Gazeteci meslektaşlarımıza yönelik başlattığımız eğitimler bu hafta başlıyor. Aynı zamanda ilk hafta başvuruları almaya devam edeceğiz.

İzmir’in alanlarında en iyi uzman isimlerinin ve bazı dersleri de üniversitelerimizin laboratuvar olanaklarından yararlandırarak vereceğiz. Piyasa şartlarında yüksek bedelleri olan bu eğitimleri, meslektaşlarımıza, iletişim fakültesi öğrencilerine ve basın danışmanlarına ücretsiz olarak veriyoruz. Kişisel donanımını artırmak isteyenleri eğitimlerimize bekliyoruz” dedi.  

Eğitimlerin; Ramazan ayı süresince online, bayramdan sonra yüz yüze ve hibrit olarak devam etmesi planlanıyor. Saat 19.00 - 21.00 saatleri arasında düzenlenecek derslerde; dijital medyada içerik üretimi, reklam mecraları ve photoshop, kurgu gibi teknik donanım eğitimleri veriliyor.    

Eğitim başlıkları:

1. Yeni Medya(Sosyal Medya ve Dijital Uygulamalar)

Ahmet Buğra Tokmakoğlu- Doç.Dr.Özlem Ozan

2. Dijital Pazarlama- Gökhan Çakır

3. Görsel ve İşitsel Medyada Yeni Teknolojiler ve Kullanımı-Dr.Alper Gedik

4. İngilizce Eğitimi (başlangıç-orta seviye)-Oğuz Can Güçlü- Luke James Kelly