Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve İGC tarafından uygulanan ‘Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma Projesi’ programı kapsamında kurulan İGC Akademi’de 4. Dönem eğitimleri başladı. Hafta içi her gün saat 18.30 ve 20.30 saatlerinde online zoom platformu üzerinden başlayan eğitimlere gazeteciler ve iletişim fakültelerinin son sınıf öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.  

İGC Basın Akademisi’nde ücretsiz düzenlenen eğitimler dört ayrı başlık altında düzenleniyor.  Sosyal Medya Uygulamaları ve Yönetimi eğitimi Ege Üniversitesi Öğretim görevlisi Dr. Tolga Çelik tarafından Görsel İşitsel Medyada Yeni Teknolojiler ve Kullanımı eğitimi İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim görevlisi, Dr.Alper Gedik tarafından, Dijital Pazarlama eğitimi Gökhan Çakır tarafından ve İngilizce eğitimleri  Luke Kelly ve Ahmet Veli Olgundeniz tarafından veriliyor.

05 Ekim tarihinde başlayan eğitimler Aralık ayı sonuna kadar devam edecek. İnteraktif olarak verilen eğitimlere katılanlar, eğitim sürecinde kendi web haber sitelerini yapabilecek, sosyal medya mecralarından hesaplarını etkin olarak yönetecek, takipçi sayılarını artıracak, etkin reklam yöntemlerini kullanacak, Adobe programlarını kullanarak görsel içerik üretebilecek ve akıcı İngilizce konuşabilecekler.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti(İGC) Basın Akademisi’nin dördüncüsünü düzenlediği bu eğitimler ile özellikle serbest, işsiz gazetecilere ve gazeteci adaylarına mesleki yetkinlikleri artırmayı, dayanışmayı güçlendirmeyi, zor koşullar altında yapılan gazetecilik mesleğinden kopmamalarını sağlamayı amaçlıyor.