Kaymakam Ürkmezer'den Başkan Özçelik'e ziyaret Kaymakam Ürkmezer'den Başkan Özçelik'e ziyaret

Türk basın ve siyasi tarihinin önemli isimlerinden Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı aramızdan ayrılışının 24. yılında saygıyla anıyoruz. 

Ülkesinin aydınlanma yoluna ışık tutan Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, çağdaş yarınlar için çalışan, demokrasi ve özgürlüğün savunucusu, aydın bir kalemdi. Hain bir bombalı saldırı sonucu aramızdan ayrılan Kışlalı, Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığından laik ve demokratik Türkiye idealinden, doğru bildiklerinden asla vazgeçmeyen büyük bir yurtsever, çağdaş ve özgürlük savunucu bir aydındı. Yaşamı boyunca Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden hiç vazgeçmedi. Türk siyaset ve basın tarihinin örnek isimlerinden oldu.  

Siyasi ve gazeteci kimliğinin yanı sıra Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yetiştirdiği pek çok öğrencisiyle Türk basınına değer kattı.  Gericilerin açıkça hedef göstermesine rağmen ilkeli duruşundan geri adım atmadı, hiçbir zaman taviz vermedi.  

Bugün aramızda olmasa da fikirleri, bıraktığı eserleri ve ilkeli duruşu, ardından gelen nesillere ışık olmaya devam edecektir. Ahmet Taner Kışlalı ve çağdaş bir Türkiye için hayatları pahasına mücadele eden tüm aydınlarımızı saygıyla anıyoruz. 

Kaynak: BÜLTEN