İzmir Gazeteciler Cemiyeti 72, gazeteniz 9 Eylül de 6 yaşına girmenin mutluluğunu yaşıyor. Mesleğin sorunlarına çözüm bulmaya çabalayan İGC, üyelerine yönelik projelerini sürdürecek.

1946 yılı basın üzerinde yoğun sansür uygulandığı, gazetelerin süresiz zamanlı olarak kapatıldığı bir dönemdi. Gazetecilik mesleğini kurumsallaştırmak amacıyla 1939 yılında kurulan Türk Basın Birliği’nin kapatılmasıyla gazeteciler yeni bir oluşuma ihtiyaç duydu. Bu ihtiyaçla 1946 yılının 28 Temmuz günü kurulan İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) bugün 72. yaşına ulaştı.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF)’nun kurulmasında da öncü olan İGC, gazetecilik mesleğine ilişkin sorunlara çözüm üretmeye çabalayarak İzmir basının güçlenmesine dair çalışmalar yürütüyor. 890 üyesiyle Türk basınının saygın kurumlarından biri olan İGC, Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması, İsmail Sivri Çocuk Öyküleri Yarışması gibi geleneksel organizasyonların yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları ve belediyeler iş birliğinde Eflatun Nuri Karikatür Yarışması, Basın Özgürlüğü Ödülü, Şakir Süter Gazetecilik Yarışması gibi etkinliklere ciddi katkı sağlıyor, paydaş oluyor. Basın Müzesi ise öldürülen gazeteciler odası, karanlık oda, matbaa, pikaj-montaj bölümü ve kamera canlandırmalarıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Gümüldür Sosyal Tesisleri ve İGC Karataş Basın Merkezi ve Lokali ile hizmet veren İGC, üyelerine yönelik çeşitli sosyal yardımlaşma projeleri de üretiyor.

KUTLAMA YAPMAYACAK


Çalışmalarını Misket Dikmen başkanlığında sürdüren İGC Yönetim Kurulu, Geleneksel Kuruluş Yıldönümü Kokteyli’ni bu yıl düzenlememe kararı aldı. Yönetim Kurulu, kararda Türkiye ve İzmir özelinde işsiz gazeteci sayısının giderek artmasının etkisi bulunduğunu açıkladı. Yalnızca son bir ayda yaşanılan süreçte yayın hayatına son verilen HaberTürk Gazetesi’nin İzmir bürosunda, matbaa çalışanları ile birlikte 37 kişinin işini kaybettiği bildirildi. Türk basın sektörünün içinde bulunduğu iklimden bir an önce çıkarak hak ettiği güzel günlere kavuşması, kutlamaların gönül rahatlığıyla yapılması temennisinde bulunuldu.

Teşekkürler İZMİR


İGC’nin 66.kuruluş yıldönümünde Türk basınına kazandırılan Gazete 9 Eylül de bugün 6. kuruluş yıldönümünü kutluyor. İzmir yerel basınına yeni bir soluk getiren Gazete 9 Eylül, güçlü kadrosu ve gündem belirleyen haberleriyle emin adımlarla yoluna devam ediyor.
2012 yılı Temmuz ayında yayın hayatına başlayan 9 Eylül Gazetesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından günlük olarak çıkarılmakta. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında yayın hayatına başlayan gazetemizde halen 30 basın emekçisi görev yapmaktadır. Ayrıca 32 adet köşe yazarımız değerli fikirleriyle gazetemize katkıda bulunmaktadır.
9 Eylül Gazetesi, Ege Bölgesi'nde çalışanları ile toplu sözleşme imzalayan ve tüm çalışanları sendikalı (Türkiye Gazeteciler Sendikası) olan tek gazetedir.
Gazetemiz, basın meslek ilkeleri ve gazeteciliğin evrensel normları içinde yayın yapmaktadır. www.gazetedokuzeylul.com internet portalı günlük ortalama 5 bin tekil kullanıcı tarafından ziyaret edilmektedir. Sosyal medya hesaplarımızdaki takipçi sayımız ise on bini geçti.
Gazetemizin 6. yılında, okurlarımıza, İGC üyelerine ve yöneticilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gazetecilik ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalarak üstlendiğimiz misyonu başarıyla yerine getirmek için sizlerin de desteğiyle yolumuza devam edeceğiz.
Teşekkürler İzmir...