Acil Çözüm Ekipleri projesi halkın sorunlarına yerinde müdahale etmeye devam ediyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından depremde zarar gören Limontepe Salih Omurtak Mahallesi Eyüp Ensari Camii’ne güçlendirme çalışmaları için 250 metreküp çimento desteği, 650 metrekarelik seramik ve fayans desteği sağlandı. Eyüp Ensari Camii için toplam 283 bin liranın üzerinde yardım yapıldı.

“Birçok sorunumuz çözüldü”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mahallede yürüttüğü çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Salih Omurtak Mahallesi Muhtarı Abdullah Karslıoğlu, “Başkanımız Tunç Soyer buraya Acil Çözüm Ekipleri’ni gönderdiğinde sorunumuz çoktu. Sağ olsunlar, birçok sorunumuz çözüldü, çözülmeye de devam ediyor. Aşağıda pazar yerinde çalışmalar sürüyor, yağmur mazgalları yenilendi. Okulumuza yardım istedik, geldi. Eyüp Ensari Camimize çimento, seramik ve fayanslar ulaştırıldı. Bizim talepte bulunduğumuz birçok şeyi Başkanımız Tunç Soyer karşılamaya devam ediyor. Çok teşekkür ederiz, çok memnunuz” diye konuştu.

Güçlendirme çalışması yapıldı
Eyüp Ensari Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fevzi Kurtboğan ise depremden sonra cami için orta hasar kararı çıktığını ifade ederek “Biz de camimizi güçlendirmeye karar verdik. Kalıpları çakıldı, çalışmalar başladı. Başkanımız burada bizi ziyaret ettiğinde yapının betonunu talep ettik. Gelen betonla güçlendirme yaptık. Daha sonra başkanımız tekrar ziyaret etti, güçlendirmeyi gördü. Başkandan seramik istedik. Sağ olsun onları da gönderdi” dedi.