Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi ölürken çok sayıda kişi yaralandı. Polis olayın terörle bağlantılı olabileceğini duyurdu. Havaya ateş açan kişi aranıyor. Kentte terör alarmı riski en yüksek seviyede. Polis kentte 37 yaşındaki bir Türk'ün şüpheli olduğu duyurusunu yaptı. Hollanda basını şüphelinin sabıka dosyasının kabarık olduğunu yazdı. Başbakan Rutte kabinesini acil toplantıya çağırdı.

Hollanda'nın Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda silahlı saldırı düzenlendi. Utrecht Belediye Başkanı Jan van Zanen saldırıda üç kişinin öldüğünü dokuz kişinin de yaralandığını açıkladı. 

Hollanda polisi 37 yaşındaki bir Türk için tehlike uyarısı yaptı. Hollanda polisi Ultrecht sakinlerinden Gökmen Tanış adındaki kişiye yaklaşmamalarını istedi.

Hollanda Basını: Tanış'ın sabıkası kabarık

RTV Utrecht haber kanalının haberine göre Gökmen Tanış daha önce de birkaç kere gözaltına alındı. Tanış'ın 2013'te Utrecht'te aynı bölgede havaya ateş açtığı ifade ediliyor.

1981 Türkiye doğumlu Tanış'ın 2017 yılında bir kadına tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla 2 hafta önce hakim karşısına çıktığı belirtildi.

Gökmen Tanış'ın kadına hakaret, polisi tehdit ve hakaret, madde etkisinde araç kullanmak, bisiklet hırsızlığı, gasp ve nezarethaneye tuvaletini yapmak gibi suçlardan yargılandığı ortaya çıktı.

RUTTE: Saldırgan ya da saldırganları arıyoruz

Hollanda Başbakanı Rutte, saldırganın kimliğinin tespit edildiğini, saldırının gerekçesinin araştırıldığını söyledi. Rutte saldırganın aracının ve ikamet adresinin tespit edildiğini de belirtti. Rutte Türkiye saatiyle 19.00'da yeni açıklama yapacağını duyurdu. Rutte, "Saldırgan ya da saldırganları arıyoruz" dedi.

Hollanda polisi: Terör saldırısı olabilir

Hollanda polisi olayın terör saldırısı olabileceği şüphesi üzerinde duruyor. Saldırgan kırmızı bir arabaya binerek olay yerinden uzaklaştı. Polis saldırganın saklandığı değerlendirilen bir binayı abluka altına aldı. 

Hollanda terörle mücadele polisi kentte birden fazla yerde silah seslerinin yükseldiğini belirtti. 

Ülke basınında çıkan haberlerde, saldırı sırasında olay yerinde bulunan bir kişinin "saldırganın büyük bir silahla etrafa ateş açtığını" iddia ettiği aktarıldı.

Kentte akşam 20.00'ye kadar terör alarmı en yüksek seviye olan beşe yükseltildi. Polis ayrıca okullara giriş ve çıkışları durdurun talimatı verdi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte olayın ardından yaptığı ilk açıklamada büyük bir üzüntü içinde olduğunu ve hükümetin hemen bir kriz toplantısı yapacağını dile getirdi. Hollanda basını özellikle Lahey’de güvenlik önlemlerinin arttırıldığını ve terörle mücadele birimlerinin koordinatörünün de ilgili yetkilileri acil kriz toplantısına çağırdığını duyurdu.