Görüşmede yerel basın, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları çalışmalarının kent gelişimine katkısı değerlendirildi.

Dilek Gappi: Önemli olan doğru ve ilkeli yayıncılık

Basının ülke ve dünya çapında önemli bir güç olduğunu söyleyen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, basın sektörünün niteliklerini ve itibarını korumak için mesleki örgütlenmenin şart olduğunu, yerel yöneticilerin basının yol gösterici yönünü dikkate almaları gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Basın Türkiye'nin dördüncü gücü, bu sektörde çalışan bizler gücümüzün farkında olmalıyız. Çağ dayanışmayı gerektiriyor. Mesleğe ait değerleri korumak zorundayız. Mesleki örgütlenme, doğru ve ilkeli yayın yapan modelleri desteklemektir”

Gerçek gazeteciler bize yön veriyor

Son yıllarda doğru haberciliğin geri plana atıldığını vurgulayan Halil Arda şöyle konuştu:

“Basın, meslekle ilgisi olmayan sermaye sahiplerinin eline geçti. Gerçek gazetecilik ve haber alma hürriyeti ikinci plana atıldı. Gazetecilikle ilgisi olmayan kişiler çoğaldı. Meslek etiğini bilen kişilere toplum olarak ihtiyacımız var. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte habercilik boyut değiştirdi. Ancak her durumda gazeteciliğin etik değerlerini korumak gerekiyor.

Çalışmalarımızda, sorunların tespitinde gerçek gazeteciler bizlere yön veriyor. Gelişmemizi sağlıyor”

Gaziemir'deki nükleer atık konusuna da değinen Başkan Arda, “Herkesin üzerine düşen görevler var. Sorunları çözüme ulaştırmak için cesur olmak gerekiyor” dedi.