Haber / Didar DEMİRCİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) 2021-2022 eğitim öğretim yılında geçerli olacak okul servis ücretlerine geçtiğimiz gün yüzde 15 zam yaptığını duyurmuştu. Onaylanan fiyat listesinde pandemi koşulları göz önüne alınarak yeni bir tablo da oluşturulmuş ve yüz yüze eğitimde öğrencinin okula 2 gün gitmesi durumda minimum mesafede 180 lira, 3 gün gitmesi durumunda minimum mesafede 215 lira gibi bir tarife hayata geçirilebileceği açıklanmıştı. Hibrit eğitim ihtimaline karşı uygulanacak tarife servisçileri hayal kırıklığına uğrattı. Diğer taraftan veliler de, önümüzdeki eğitim-öğretim yılındaki belirsizlikler nedeniyle servis ücretlerini pahalı bulurken, özel okulların da aynı kilometre için daha çok ücret istediğinden şikayetçi. Veliler, servislerde fiyatı denetimi yapılmasını istedi.

'FEDAKARLIK YAPMALIYIZ'

Servis ücretleri belirlenirken yüz yüze eğitimdeki ihtimal tablosu hakkında sorularımızı yanıtlayan İzmir Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, “Olağanüstü bir durum yaşıyoruz. Servisçi esnafına da hak veriyorum ama bununla beraber bir empati yaparsak eğer, insanlar da almadığı hizmetin bedelini ödemek istemez. Dolayısıyla burada ortak bir yol bulmamız lazım” dedi. Bostancı hem servisçilerin hem de veli ve öğrencilerin mağdur olmaması için şu tavsiyede bulundu: “Kademeli saat uygulamasına geçmemiz lazım. Çünkü servisçinin böyle bir çalışma düzeninde para kazanması mümkün değil. Yani bu şekilde servisçi hem zaman kaybedecek hem de iş kaybına uğrayacak. O nedenle kademeli saat uygulamasına geçilmesini talep ediyoruz. Pandemi nedeniyle daha öncesinde 45 dakikada, yarım saatte gittiğimiz yerlere şimdi 2 saatte varıyoruz. Fabrika giriş-çıkış saatlerini 06.00-14.00-22.00; okul ve memur saatlerini de saat 13.00’ten itibaren yarımşar saat aralıklarla yaparlarsa hem trafiği rahatlatır hem de ekonomiye katkısı olacak bir sistem hayata geçmiş olur. Böylece servisçi de iş kaybına uğramaz.”

'3 KATI FİYAT FARKI VAR'

Türkiye genelinde okul taşımacılığının ‘Okul Servis Araçları Yönetmeliği’ çerçevesinde yapıldığını hatırlatan Bostancı, “Bu mevzuatın dışında dikkate alacağımız herhangi bir hukuki dayanak yok. Okul servis araçları yönetmeliğinde de bu fiyatların nasıl belirleneceği belirtilmiş ve burada özel okul resmi okul diye bir ayrım yapılmamıştır. Ancak, özel okullarda fark daha da açılıyor. Özel okul sahipleri kapalı kapılar arkasında bir takım kişilerle anlaşıyorlar. Bazı özel okullar, okul adına kayıtlı araç alıyorlar” diye konuştu.

'Seçim şansı olmuyor'

Veli-Der Karşıyaka Şube Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Çakır, özel okullarda servis ücretlerinin farklı çıkabildiğini belirterek, “Aynı kilometrede okullar arasında fark var. Özel okullar ticari düşündükleri için ondan da büyük ihtimalle para kazanmak istiyorlar. Devlet okullarında velilerin servis seçme hakkı var ama özel okullarda onu seçemiyorsunuz. Özel okulun anlaştığı firmayla anlaşmak zorunda kalıyorsunuz. Bunu MEB’in ve UKOME’nin denetlemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu'ndan soru önergesi

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, servisçi esnafının kamu eliyle toplanan MTV, sigorta primleri, vergiler ve araç muayenesi gibi giderlerini pandemi sürecinde alınamaması yönünde destek beklediğini söyleyerek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Dervişoğlu, “Servis esnafına MTV, sigorta primi, araç muayenesi ve vergi desteği sağlanması planlanmakta mıdır? Ödenmiş bulunan MTV, sigorta primi, araç muayenesi ve vergi kalemlerinin iadesi sağlanacak mıdır? Yedek parça, lastik ve yakıt gibi işletme maliyetleri karşısında ezilen servis esnafına nakit desteği sağlanması planlanmakta mıdır” sorularını yöneltti.