Hayvan hakları ile ilgili farkındalık yaratacak Can Yoldaşım Şenliği bugün Seferihisar'da çalıştayla başlıyor. Yarın ise ödüllü fotoğrafların sergisi başta olmak üzere birçok renkli etkinlik yapılacak.

İzmir'in 'Sakin Kent'i Seferihisar, son zamanlarda Türkiye'de artan hayvanlara şiddet vakaları ve hak ihlallerine karşı, can dostlarımızla ilgili farkındalık yaratacak anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Seferihisar Belediyesi, Seferihisar Kent Konseyi ve Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (SEHAYDER) işbirliği ile, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Can Yoldaşım Şenliği bugün Hayvanların Yaşam Hakları Çalıştayı ile start alıyor. Yarın ise (2 Eylül) ise şenliğin renkli etkinliklerle dolu halka açık günü başlayacak. Saat 13.00'te Sığacık'ta kortej yürüyüşü ile başlayacak etkinliklerde katılımcılar hem eğlenecek hem de toplumun dezavantajlı kesimi arasında yer alan hayvanlarla ilgili önemli bilgiler edinecek. Şenlik kapsamında Sığacık Meydanı'nda STK'ların stantları kurulacak. Yarın gerçekleştirilecek etkinlikler ise şöyle: Seferihisar Çocuk Belediyesi ile çocuklara hayvanlar konulu açık hava atölyesi, sahiplendirme ve mama dağıtma etkinliği, geniş katılımlı Seferihisar Prof. Dr. İsmet Sungurbey Bakım evi ziyareti, Sığacık Atatürk Meydanı'nda Evren Türeci konseri, Grup Abdera konseri, pozitif köpek eğitimi gösterisi, Seferihisar Belediyesi Tiyatro topluluğunun gösterisi, Prof. Tamer Dodurka ile 'Farklı bir açıdan bakalım: Suç dekolte giyenlerdeyse acaba hayvanlara tecavüzde suçlu kim?' başlıklı söyleşi, Uluslararası Suluboya sanatçılarının atölyesi, Koç Köpekler atölye çalışması yapılacak.


İMZA TOPLANACAK


Etkinlikle ilgili bilgi veren SEHAYDER Başkanı Fevziye Özkan, “1 Eylül Cumartesi günü Pr. Tamer Dodurka hocamızın, STK, dernek, federasyon temsilcilerinin, İzmir Barosu ve İzmir Veteriner Hekim Odası temsilcilerinin, Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge müdürlüğünden katılımcıların bulunacağı 'Hayvanların Yaşam Hakları' konulu çalıştay yapılacak. Belediye başkanımız sayın Tunç Soyer de çalıştaya katılacak. Çalıştay sonuç bildirgesi ertesi gün şenlik alanında imzaya açılacak. Toplanan imzalar daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Binali Yıldırım'a gönderilecek. Aslında şenlik olarak adlandırdığımız etkinliğin ruhu da bu Çalıştay olacak” dedi. Özkan ayrıca şenlik kapsamında ikinci gün gerçekleştirilecek sahiplendirme etkinliğine; çekimleri Seferihisar'da gerçekleştirilen ve başrolünde İclal Aydın'ın rol aldığı Ege'nin Hamsisi dizisinin oyuncularının da katılmasını beklediklerini müjdeledi. Özkan başta Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere şenliğin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ettiklerini de bildirdi.


YARIŞMAYA BÜYÜK İLGİ


Türkiye Fotoğraf Federasyonu ile birlikte Seferihisar Belediyesi, Seferihisar Kent Konseyi, Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği'nce düzenlenen ödüllü foto maratonun sergisi ve yarışmanın ödül töreni şenliğe renk katacak. Seferihisar Belediyesi Can Yoldaşım Şenliği Ulusal Fotoğraf Yarışması büyük ilgi gördü. Yarışmaya Türkiye'nin dört bir yanından 639 fotoğraf sanatçısı toplam 2 bin 70 eserle katıldı. Yarışmada Oğuz İpçi birincilik ödülünün sahibi olurken, Musa Talaşlı ikinciliğe, Ahmet Mücen ise üçüncülüğe layık görüldü. Ayrıca, Hakan Yaralı, Süleyman Ülker, Kayhan Güç, Alper Tüydeş, Emre Akıllı, Gürkan Öztürk, Nazmi Çaykara, Emel Oğuz Atasoy ve Emrah Yorulmaz da mansiyon ödüllerinin sahibi oldu. Yarışma sonunda jürinin seçtiği 12 eser Can Yoldaşım Şenliği'nde sergilenecek; ardından ise geliri sokak hayvanları yararına kullanılmak üzere takvim haline getirilecek.