İzmir’de dört topluluktan gençlerin barınak ziyaretine kurumlar kayıtsız kalmadı. Özdilek AVM gençlere ikram yolladı; canlar da unutulmadı. Belediyeler ise ulaşım desteği verdi

İzmir’in gönüllü desteği ile ayakta kalan ve binlerce sahipsiz köpeğe yuva olan Nebiha Deprem Şopengazi Bakımevi’nde, Özdilek AVM’nin katkıları ile adeta şenlik gibi bir gün yaşandı. HAYTAP Eğitim ve Etkinlik Grubu’na dahil olan Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi’nden hayvanlarla ilgili çalışma yapan topluluklar ile AHBAP Derneği gönüllüleri, bakımevindeki canlarla vakit geçirmek ve yapılan çalışmalara katkı koymak için sağanak yağmura aldırış etmeden Şopengazi’nin yolunu tuttu. Canların için gençlerin bu fedakarlığına hayvan dostu çalışmaları ile tanınan Özdilek AVM kayıtsız kalmadı.

HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder şunları söyledi: “Özdilek AVM’ye ve Müdürümüz Nuri Yüksel’e teşekkür ediyoruz. Şopengazi Nebiha Deprem Bakımevi’ne 90 gencimizin yardıma geleceğini haber aldım. Bunun üzerine gençlere ikram için müdürümüz Nuri Yüksel’den yardım istemiştim. İtirazsız 90 poşet içinde pide ve ayran ikram hazırladılar. Ayrıca bakımevi canlarımız için de itina ile temizlenmiş yemek atıkları ve ekmekten oluşan bir menü yolladılar. Hem canlar hem de gençler doydu. Çok makbule geçti.”

BELEDİYE TEŞEKÜRÜ


90 gencin Şopengazi bakımevi ziyareti için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi de destek verdi. Önder, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürümüz Hande Özyoğurtçu Gültekin 45 kişilik araç tahsis etti. Ege Üniversitesi’nden gelecek olan 30 kişi için de Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila’dan yardım istemiştik, Başkan Yardımcımız Fatih Zor’un yardımı ile hemen ulaşım için organıze oldular. Her iki belediyemize de çok teşekkür ediyorum” dedi.