Haber/ Özge Günerken

İzmir Menemen’de 15 Mart 2020’de bir kafeye iple bağlanıp terk edilen Amerikan cocker cinsi köpek, Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Banu Pirinççioğlu tarafından kurtarıldıktan sonra hayvanın kalp hastası olduğu belirlendi. Helen adı verilen köpek bir süre sonra sahiplendirildi ancak bu durum kalıcı olmadı. Birkaç ay sonra geri getirilen Helen için yeniden ömürlük yuva arayışına girildi. Bu sırada Helen’e geçici olarak Aylin Uzun bakmaya başladı. Ancak sağlık problemleri olan Helen’in geçici yuvasında hamile kalmasının ardından, köpeğin belediye kaydında ve ilk karnesinde sahibi olarak görünen Banu Pirinççioğlu, avukatı aracılığı ile Helen’i aldırdı. Helen, hamileliği sağlıklı şekilde atlatabilmesi için yakın gözetim altında bakılmaya başlandı.

Köpeği geri istiyorlar

Helen’in hamile kalması sonrası taraflar arasında yaşanan anlaşmazlık yargıya intikal etti. Aylin Uzun, “Helen’i çok seviyorum. Helen’in çiş kaçırma problemi olmasına rağmen hiç sorun etmedim, ona gözüm gibi baktım. Helen’in gözetimimiz olmadığı bir anda çiftleşmesi ve bunun sonucu hamile kalması beni de çok endişelendirdi. Kesinlikle hamile kalmasını istemedim, hatta veterinere gerekirse kürtaj yapılabileceğini bile söyledim. Bunu bilinçli olarak yaptırdığımız yönündeki çirkin iddialar bizi çok üzdü. Benim tek derdim Helen’in iyi olması” dedi.

Helen gittiğinden beri ailece büyük üzüntü yaşadıklarını dile getiren Uzun, “Helen’i alırken avukat, veteriner kontrolünden sonra geri getirilip bize sahiplendirileceğini söyledi. Ama Helen’i bir daha görmedik. Konu ile ilgili şikayetimizi Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptık. Tek istediğim Helen’imi geri almak ve kalıcı olarak sahiplenmek” diye konuştu.

Banu Pirinççioğlu ise “Konu artık yargıda. Helen’in resmi olarak sahibi benim. Elimde yazışma ve belgelerle Helen’in geçici evinde bulunduğu sürede mama, tedavi ve nakil masraflarını üstlendiğim görülüyor. Ailenin köpeği kalıcı olarak sahiplenmek istemediğine dair de yazışmalar mevcut. Helen’in sağlık sorunları olmasaydı bile emanet evinde çiftleşmesi ve hamile kalması kabul edilemez” dedi.

Taraflar şimdi mahkemenin sonuçlanmasını bekliyor.