İzmir'de HDP il binasına saldırı düzenlendi. HDP Genel Merkezi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır" denildi.

Bir kişi hayatını kaybetti

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni TELE1’e yaptığı açıklamada “Saldırgan binanın içine girdi, içerden dışarıya ateş açtı. İçerde bir arkadaşımız vardı. Çalışanımız Deniz Poyraz hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

Kemalbay: Sorumlu AKP ve MHP iktidarıdır

Zeynel Lüle’nin konuğu olan HDP Milletvekili Serpil Kemalbay ise şunları söyledi:

“Bu saldırı göz göre göre gelen bir saldırı. Uzun zamandır partimize nefret söylemi iktidar tarafından yaygınlaştırılıyor. Parti binalarımızın önüne kurulan çadırlarla partimiz hedef haline getiriliyor. Parti binamızın önüne polis eliyle kurulan çadır vardı. Polisler nöbet tutuyordu. Bu hedef göstermelerin bir sonucu olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’deki barışı hedef alan provokatif saldırının bugünkü siyasi iktidar eliyle yapıldığını düşünüyoruz. Bunun sorumlusu iktidardır. Şu ana kadar içeriye polisin girmediği bilgisi var. Mafyaların cirit attığı dönemde bu tarz hedef göstermelerin doğal sonucu olarak partimize yönelik bu tip saldırılar gelişiyor. İçeriye sokulan kişi bu sürecin bir parçasıdır. Nefret söylemini yaygınlaştıran iktidara karşı sesimizi çıkaracağız. Bu saldırı iktidardan bağımsız ele alınamaz. Eğer burada insan kılına zarar geldiyse direkt olarak AKP ve MHP sorumludur. Bu saldırıyı Kobane kumpas davasından ve HDP’yi kapatma davasından ayrı ele alamayız.

Bir kişi gözaltına alındı

İlk gelen bilgilere göre bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Saat 11.00 sıralarında, Çankaya Semti'ndeki HDP İl Başkanlığı'nın da bulunduğu 7 katlı binaya giren kimliği belirsiz bir kişinin bir anda sokağa tabancayla ateş ettiği belirtilen haberde. Olay yerine gelen polisin binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdiği ve sokağın yaya geçişine kapatıldığı belirtildi. Zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Zanlının kim olduğu ve neden ateş ettiğine dair henüz bilgi edinilemedi. 

'Polisin müdahale etmesini bekliyoruz'

HDP MYK Üyesi Mahfuz Güleryüz de gazeteci İrfan Aktan'a yaptığı açıklamada, silahlı bir kişinin bina içindeki bir HDP çalışanını rehin alıp binayı ateşe verdiğini söyledi. Güleryüz polisin olaya müdahale etmesini beklediklerini belirtti. Güleryüz aylardır binalarının önüne getirilen bir kişi üzerinden hedef gösterildiklerini ve yetkililere şikâyet ettikleri halde bir sonuç alamadıklarını, bu saldırının göz göre göre geldiğini de ifade etti. (HABER MERKEZİ)