Menemen’de bu kez de adliye bahçesinde bakılan köpeklerin toplatıldığı iddiaları hayvanseverleri ayağa kaldırdı. HAYTAP belediyeye, “köpeklerimizi bulun” çağrısı yaptı.

İzmir’de hayvan hakları ihlallerinin en çok yaşandığı ilçeler arasında başı çeken Menemen’de yine öfke ve hayal kırıklığı var. Daha önce köpek katliamları, sokak hayvanlarının toplatılarak meçhule atılması gibi olaylarla anılan; halen bir geçici bakımevinin ilçe belediyesince söz verildiği halde kurulmadığı Menemen’de, bu kez de adliyede bakılan canların ortadan yok olması hayvanseverleri bir kez daha ayağa kaldırdı. Tayin olmadan önce Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Hocaoğlu’nun baktığı, o tayin olduktan sonra da savcı, hakim ve korumaların göz kulak olduğu köpeklerin toplatılarak meçhule atıldığı iddialarına hayvan hakları savunucuları tepki gösterdi.

HER GÜN ŞİKAYET


Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, “Menemen Adliyesi’nde savcımızın ve korumasının baktığı, kulağı küpeli, sakin, sevgi dolu köpekleri Menemen Belediyesi’nin yine meçhule gönderdiği yönünde ihbar aldık. Her gün Federasyonumuza şikayet geliyor. Ne zaman 5199 sayılı kanuna uyacaklar? Koruma bizi aradı günlerdir canları göremediklerini söyledi. Belediye almadık dese de, esnaf alındığını görmüş. Orada bankamatikten para çeken birine havladığı için şikayet üzerine aldırılıp Emiralem’e atıldığı bilgisine ulaştık. Hakim ve savcılar bölgede aratmışlar ama köpeği bulamamışlar. Isırma yapmayan bir köpek nasıl meçhule attırabilir? Bu, Menemen’deki kaçıncı benzer uygulama. Çok üzgün ve kızgınım” dedi. Önder, hayvansever adliye çalışanları, savcı ve hakimlerin canları geri istediklerinin de altını çizerek, belediyeye toplanan köpeklerin bulunarak evleri sayılan adliye bölgesine geri bırakılmaları çağrısını yaptı. Yıllardır Menemen’de sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilebilmesi, hayvan haklarına saygının artırılması için çabaladıklarını da hatırlatan Esin Önder, belediyenin STK’lar ve gönüllülerle işbirliği yapmaması dolayısıyla sorunların çözüme kavuşturulamadığına da dikkat çekti.