Haber/ Özge GÜNERKEN

Hayvan Hakları Federasyonu – HAYTAP heyeti, projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunmak ve ilçe genelinde hayvanlarla ilgili yaşanan sorunları görüşmek üzere Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’le makamında bir araya geldi. HAYTAP İzmir Temsilcileri Meral Örüç ve Esin Önder, Başkan Engin’e, seçim öncesi söz verdiği gibi ilçe sınırlarında deve güreşlerine izin vermediği için teşekkür etti.

Projelere onay verdi

Görüşme ile ilgili bilgi veren Önder, “Başkanımız da başka projeler yerine deve güreşlerine harcanan paraya acıdığını belirtti. Toplantıda hayvan hakları savunucuları olarak Narlıdere özelindeki taleplerimizi sıraladık ve hepsine Başkanımız Ali Engin’den onay çıktı. Geçici bakım evinde tadilat yapılacak, bu kapsamda canların gezinti alanları olabilecek. Veterinerlik bahçesindeki konteyner kediler için giydirilecek. Sokaklara kedi ve köpek kulübeleri yerleştirilecek. Parklara su odakları kurulacak. Yakalanamayan köpekler için kafesler alınacak. Küçük bir araç alımı gerçekleşecek. Veterinerlik ziyaret saatleri yeniden düzenlenecek. Buradan Başkanımıza ve Veteriner İşleri Müdürümüz Berna Bostanbaş’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Ali Engin de görüşme ile ilgili Facebook’tan, “Candostlarımız için özveriyle mücadele yürüten HAYTAP Temsilcisi Esin Önder’i ağırlamaktan mutluluk duyduk” mesajını paylaştı.