Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, hayvanseverlerden gelen tepki ve talepler sonrasında ilçede yapılacağı duyurulan deve güreşlerinin iptal edildiğini müjdeledi.

Türkiye'de özellikle Ege Bölgesi'nde “geleneksel” adı altında yapılan deve güreşleri hayvanseverler tarafından büyük tepki topluyor. Güreşler sırasında develerin ciddi yaralanmalar geçirdiği, güçten düşen hayvanların ise sucuk yapıldığı bilinirken, bu tip etkinliklerin yasaklanması için hayvan hakları savunucuları da uzun yıllardır mücadele veriyor. İzmir'de de daha önce tepkiler üzerine Bayraklı Belediyesi'nin iptal ettiği deve güreşleri ile ilgili bir sevindirici haber de Bornova'dan geldi.

BORNOVA'YA YAKIŞMAZ


Hafta içinde Bornova'da Deve Güreşleri yapılacağı haberini alan hayvanseverler, güreşlerin hayvan haklarını ihlal ettiğini bu nedenle hayvan dostu bir belediyeye asla yakışmayacağını belirterek, etkinliğin iptalini istemişti. Bornova'da sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları ile takdir toplayan Belediye Başkanı Olgun Atila, hayvanseverlerin çağrısına sessiz kalmadı.
HAYTAP İzmir temsilcisi Esin Önder'in gerek sosyal medyadan gerekse belediye başkanlığına yazılı olarak verdiği dilekçenin ardından, hayvanseverliğiyle tanınan Başkan Atila, ilçede düzenleneceği bildirilen deve güreşlerinin iptal edildiği müjdesini verdi. Önder, Başkanı Olgun Atila'ya duyarlılığından dolayı çok teşekkür ettiğini belirterek, “Bornova Belediyemizin çağdaş ve hayvan haklarına saygılı Başkanı Olgun Atila yakışanı yaptı. Bayraklı Belediyesin'den sonra ikinci zafer oldu. Darısı hala dövüş yaptıran belediye başkanlarımıza” dedi.