Dans eğitmeni Berkehan Dural, alevi problemler yaşayan ya da psikolojik rahatsızları olan bir gence dokundu, dans öğretti, hayata kazandırdı.

Haber / Gökçe ADAR

Dans eğitmenliğine bundan 36 yıl önce başlayan Berkehan Dural, çeşitli dans dallarında eğitim veriyor. Başarılı eğitmenliğinin yanı sıra Dural, bir çok gencin de hayatına dokunuyor. Ayda Bayseçkin, Alper Akbulut, Hande Sağırlar, Ajda Salman bu gençlerden sadece bir kaçı. Ailevi problemleri olan ve psikolojik rahatsızlıkları olan gençlerin hayatları Berkehan Dural tarafından farkedildikten sonra değişti.
Dans Eğitmeni Berkehan Dural manevi çocuklarım dediği öğrencileri için şunları söyledi:
"Zorlu süreçlerden geçtim, yurtdışında okudum. Hem çalışıp hem okumak çok zordu. Benimde sıkıntı yaşadığım zamanlar oldu ama hep dans ettim. Dans ederek, sıkıntılarımdan uzaklaştım. Sokaklarda dans eden hayalleri dans etmek olan ama maddi problemler yaşayan kişilere uğraşmaya çalıştım. Hem sosyal medya aracılığı ile ulaştım hemde akademime gelen kişiler ile irtibata geçtim. Ve şimdi bir çok manevi çocuğum mevcut. Ayda, Ajda, Alper, Hande, Hazar bu çocuklarımdan bazıları. Eğitim sırasında çeşitli problemlerin olduğunu hissettim. Konuştum. Bazılarının ailevi bazılarının ise maddi problemi vardı. Önce dans eğitimi verdim sonra da dans eğitmeni ünvanını. Akademide eğitmenlik yaptılar. Para kazandılar. Şimdi hepsi üniversitede okuyor."


“BENİM BABAM OLDU”


Berkahan Dural ve dans sayesinde yeniden doğduğunu söyleyen Ajda Salman hayat hikayesini şöyle anlattı:
"Hikayemin toz pembe olmasını çok isterdim ama olmadı. Geçirdiğim ailevi bir dönem sırasında, ailem tarafından başka bir şehre gönderiliyordum. Annem ve babam ayrılıyordu. Çok zor durumda idim. Okulu bırakma kararı aldım. Ruhsal durumum hiç iyi değildi. Dans etmeyi seviyordum. Bir arkadaşım sayesinde burasını buldum. Bir kaç derse geldim. Ailem bir anda gitmiyorsun bir yere dedi ve sonra öğrendim ki Berkehan Hoca annem ile iletişime geçmiş. İzmir'de kaldım. Okulumu bitirdim. Dans sayesinde kendime geldim. Berkehan hoca, benim babam oldu. Bir baba gibi bana güvendi ve destek oldu. Şimdi ise hayalimde konservatuar var."

‘’BURASI BENİM EVİM’’


Dans ederken tüm kötü anılarından arındığını söyleyen Alper Akbulut ise, Berkehan Dural ile tanışmasını şöyle anlattı:
"Tesadüf bir şekilde tanıştım. Akademiye bir kaç kere gittim. Sonrasında baktım ki kopamıyorum. Anne ve babamın olamadığı zamanlar Berkehan babam hep yanımda oldu. Yıl sonu gösterimizin sonunda Berkehan hocaya baba diyerek sarıldım. Bazen burasının olmadığını hayal ediyorum ve yaşayamam gibi geliyor. Burası benim evim."
Maddiyatın kendisi için arka planda olduğunu söyleyen Berkehan Dural, "Çok para kazanmaktan daha önemli bir insanın hayatına dokunmak. Maddi problemi olan öğrencilerime burs veriyorum. Yeter ki bu işi yapmak istesinler. Şimdi yıldızlar adında bir ekip oluşturacağız ve 15-19 yaş arasındaki gençlerimize eğitim vereceğiz” diye konuştu.