Türkiye, TBMM'nin kuruluşunun 100. yılını kutlamaya hazırlanırken, iktidara yakınlığı ile bilinen Türkiye Gazetesi yazarı Prof.Dr. Ekrem Buğra Ekinci, bugünkü yazısında Atatürk'e yönelik skandal ifadeler kullandı.Türk milleti, Gazi unvanına sahip TBMM'nin 100. kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanırken, AKP'ye yakınlığı ile bilinen Türkiye Gazetesi'nde Atatürk'e iftiraların yer aldığı skandal bir yazı yayınlandı.

Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci'nin "Ankara Meclisi 100 yaşında" başlıklı yazısında Atatürk'e yönelik, "Padişah’a ihanet etti… İngilizlerle işbirliği yaptı… Tevkif edilmekten korktu… Sivil darbe yaptı… Yandaşları dışında kimseyi seçtirmedi…" gibi ifadeleri kullandı. Ekinci, Atatürk’ün İngilizlerle planlı bir işbirliği içinde olduğunu ve onların desteğini alarak yaveri olduğu padişahın “ipini çektiğini” yazdı.

Kurtuluş Savaşı’nı veren Gazi Meclis’in kuruluş sürecini “sivil darbe” olarak nitelendiren Ekinci, Atatürk’ün Meclis’in yetkilerini kullanmasına izin vermeyen bir diktatör olduğunu da ima etti. 

Ekinci İttihatçılara ve Cumhuriyetçilere olan düşmanlığı ile tanınıyor. Daha önce de Medine'yi savunan Fahrettin Paşa ve askerlerine hırsız diyen, "Erdoğan'ın ataları hırsızdı" diyen Arap şeyhlerine destek veren Ekinci, Enver Paşa'nın şehit sayılmaması gerektiğini söylemiş ve son Osmanlı Sultanı Vahdettin için, "İstanbul'u onun ataları aldı, anahtarını istediğine verir size ne" gibi sözlerle gündeme gelmişti. Aralarında İlber Ortaylı ve Murat Bardakçı gibi tarihçilerin de büyük tepkisini çeken Ekinci aynı zamanda Fesli Kadir diye bilinen vefat eden Kadir Mısırlıoğlu ile yakınlığı ile tanınıyor.