Narlıdere Demokrasi Platformu, Balçova ve Narlıdere bölgesindeki sağlık kuruluşlarında sağlık emekçilerine çiçek dağıttı ve bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Eğitim-Sen işyeri temsilcileri katılarak destek verdi.  Açıklamada sağlık çalışanlarının her gün şiddetle burun buruna olduğu hatırlatılarak, "Biliyoruz ki mevcut sağlık sisteminde herkes mutsuz, ama en çok da sağlık emekçileri mutsuz. Her gün çok sayıda sağlık çalışanı sözlü ya da fiziksel olarak şiddete maruz kalıyor. Hastaneler artık sağlıkla değil şiddetle anılır hale geldi" denildi.

Narlıdere Demokrasi Platformu'nun açıklamasının tamamı şöyle:

Bugün Narlıdere Demokrasi Platformu olarak sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine yönelik şiddeti kınamak ve kendileriyle dayanışmak için buradayız.

Biliyoruz ki Mevcut sağlık sisteminde herkes mutsuz, ama en çok da sağlık emekçileri mutsuz. Her gün çok sayıda sağlık çalışanı sözlü ya da fiziksel olarak şiddete maruz kalıyor. Hastaneler artık sağlıkla değil şiddetle anılır hale geldi. Fiziki imkânlardan yoksun hastanelerde Nice sağlık emekçisi şiddet sonucu yaşamını yitirdi. Yine Pandemi sürecinde yüzlerce sağlık emekçisi alınmayan önlemler sonucu hayatını kaybetti. Hepsini sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Sağlık çalışanlarının iş yükü bunca artmışken diğer yandan hasta yakınlarının tekmeli saldırısına uğrayan gebe hemşire, kafasında mermer blok kırılan hekim, boğazı kesilmeye çalışılan sağlık emekçisi, her gün her dakika elinde bıçakla, tabancayla sağlık emekçilerini canlarıyla tehdit eden yeni bir hasta yakını. Saldırganlar karakolun ön kapısından girip arka kapısından çıkıyor. Şikâyetçi olan sağlık çalışanı, ‘’şikâyetçi olduğum için yeniden saldırıya uğrar mıyım?’ endişesiyle baş başa kalıyor. Hal böyleyken Sağlık Bakanlığı yeterli önlemleri maalesef almıyor. Bütün bu olan biteni akılla, vicdanla, insanlıkla izah edebilmek mümkün değildir.

20 Ocak 2022 tarihinde İstanbul Kartal’da bir Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışan hemşire Ömür Erez silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Bu ülke sağlık emekçilerini korumadığı gibi kadınları da korumuyor! Kadınlar her gün tanıdığı ve hatta tanımadığı erkekler tarafından şiddete maruz kalıyor ve öldürülüyorlar. gerekli mercilere başvurduklarında, hayatları için koruma istediklerinde bile yalnız bırakılıyor. Kadınların can güvenliğinin olmadığı bir atmosferde iktidar; kadına yönelik şiddeti önlemek ve kadın kazanımlarını geliştirmek yerine, bu şiddet politikalarının sürdürücüsü olmaya devam ediyor. Cezasızlık politikasından cesaret alan erkekler her gün en az 3 kadını katlediyor. Evet Ömür Erez yalnızca bir erkek tarafından katledilmedi. Ömür Erez İstanbul Sözleşmesi’ni feshedenler tarafından, her gün ekranlarda cinsiyet eşitsizliğini savunan siyasetçiler tarafından katledildi. Sağlıkta şiddet, genel şiddet ikliminden, siyasetçilerin şiddet üreten politikalarından da ayrı düşünülemez. Bu ülkeyi yönetenler kadınları ve sağlık emekçilerini korumuyor! Bu ülkeyi yönetenler Sağlık sistemini içinden çıkılmaz hale getirip sağlık emekçilerini toplumun önüne bir suçlu gibi atıyor! Sağlık emekçilerine yönelik şiddet cezasız kaldıkça bir hak arama eylemine dönüşüyor! Sağlıkta şiddet, genel şiddet ikliminden, siyasetçilerin şiddet üreten politikalarından da ayrı düşünülemez

Bizler Ne kadına yönelik her türlü şiddete karşı İstanbul Sözleşmesinden ne de Sağlıktaki şiddete karşı etkin mücadeleden asla geri adım atmayacağımızı buradan bir kez daha haykırıyoruz.

Narlıdere Demokrasi Platformu bileşenleri olarak sağlık kurumlarında şiddeti önleyecek fiziksel değişikliklerin yapılmasını, güvenli işyerleri oluşturulmasını talep ediyoruz.

Çalışırken ölmek istemiyoruz, yaşamak, yaşatmak istiyoruz diyen sağlık emekçilerinin yanındayız.

Birleşe birleşe kazanacağız,

Direne direne kazanacağız...