Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Covid-19 tanılı öğrenciler için Lise Geçiş Sınavı’nda (LGS) ayrı okul ve mekanlar oluşturulduğunu, hastanede de sınav yapılabileceğini açıkladı.

Bakan Selçuk, uzaktan bağlantıyla katıldığı özel bir televizyon kanalının canlı yayınında soruları yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak gerekli tedbirleri almak için hassas davrandıklarını söyleyen Selçuk, “Geçen seneki LGS’de 3 bin 873 tane sınav yaptığımız okul vardı. Bu sene sınav yapılan okul sayısı 18 bin 139 oldu. Beş katından fazla arttı” diye konuştu.

Selçuk, böylece çocukların sosyal mesafe kurallarına kolaylıkla uyabileceğine işaret ederek, “Geçen sene 59 bin civarında sınav yapılan salon vardı. Bu sene 111 bin 918 salon var. En önemlisi de çocuklarımız kendi okullarında sınava giriyorlar. Yani adres aramak, geç kalmak veya bilmediği bir yere gitmek gibi bir durum söz konusu değil” değerlendirmesini yaptı.

Geçen sene okullarda 148 bin olan görevli sayısının bu sene 353 bine çıkarıldığını bildiren Selçuk, “Geçen sene hiçbir rehber öğretmen, psikolojik danışman okulda sınav dolayısıyla görev almıyordu. Bu sene 18 bin rehber öğretmeniz okullarda görev aldı. Çünkü çocuklarımızı yönlendirmek, onlara birtakım açıklamalar yapmak için rehber öğretmenlere de ihtiyacımız var” dedi.

Bakan Selçuk, 20 Haziran’daki merkezi sınavda Covid-19 tanısı alan çocuklara yönelik, “Covid-19’lu çocuklarımız varsa, bu çocuklar için ayrı okullar, ayrı mekanlar oluşturduk. İsterse ayrı okulda sınava girebilir, velimiz önceden bilgilendirir, ‘benim çocuğumda rahatsızlık var’ diyebilir, biz onun için özel bir mekan tasarladık, isterse hastanede sınavı yapılabilir. Bununla ilgili her türlü önlemi aldık” açıklamasını yaptı.