İzmir'deki Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nin farklı birimlerden 13 çalışan, 120 saatlik işaret dili eğitimini başarıyla tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını aldı.

Başhekimlik Toplantı Salonunda yapılan sertifaka törenine Hastane Başhekimi Uz. Dr. Esra Duğral başta olmak üzere, hastane yönetimi, eğitim hemşireleri, işaret dili eğitmeni Seren Gizem Biçer ve kursiyerler katıldı. Hastane Eğitim Hemşireliği ve Buca Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen, 13 Kasım'da başlayıp, 2 Nisan'da sona eren eğitimin sonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Başhekim Duğral, "Engelliler ile çalışanlarımız arasında etkili iletişim kurabilmek, sağlık hizmeti erişimini kolaylaştırmak ve oluşabilecek iletişim sorununu ortadan kaldırmak amacı ile işaret dili eğitimlerimizi yapmaya karar verdik. Bu eğitimi açmaya karar verdiğimizde katılımın bu kadar yüksek olacağını beklemiyorduk. İlk başta 41 kişi ile başlayan eğitimimiz, kesintisiz devam eden 13 kişi ile tamamlandı. Bugün burada sabırla eğitimi tamamlayan tüm çalışma arkadaşlarıma üstün gayretlerinden ötürü  çok teşekkür ediyorum. Ayrıca kursu açmamızdaki desteklerinden ötürü başta Eğitim Hemşireliğimiz ile işaret dili eğitmenimiz Seren Gizem Biçer'e ve Halk Eğitim Merkezimize de çok teşekkür ediyorum. Hastanemiz olarak engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak ve bu eğitimlere devam etmek istiyoruz" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Başhekim Uzm. Dr. Esra Duğral tarafından işaret dili eğitmeni Seren Gizem Biçer'e teşekkür belgesi takdim edildi. Kursiyerler de Biçer'e hediye ve çiçek verdi.

Törende, işaret dili eğitimini başarıyla tamamlayan çalışanlara, hastane yöneticileri tarafından sertifikaları verildi.