İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi, Genel Sekreteri Mehlika Gökmen ve yönetim kurulu üyeleri Yılmaz Coşkun, Meltem Nur İştene, Esat Erçetingöz ile İGC üyesi Ergün Onarır’ın hazır bulunduğu koşuda İzmir Hipodromu Teknik Müdür Yardımcısı K. Deniz Aktaş ev sahipliği yaptı.

2022 yılı Hasan Tahsin Koşusu'nda jokeyi Halis Karataş ile start alan, Deniz Kurtel'in sahibesi olduğu Karamustafa (Caş - Akay / Bilgin) 1.51.47'lik derecesiyle kupanın sahibi oldu. Gökhan Kocakaya ile katılan Kardeşcan (Turbo - Bedel.2 / Tunca) tabelanın ikinci basamağında kendisine yer bulurken, Atiksoylu (Atikbey - Selvinaz / Umutbey) aprantisi Muharrem Ok ile mücadeleyi üçüncü tamamladı. Mustafa Çiçek idaresinde start alan Aslansoylu (Turbo - Sonat / Bilgin) dördüncü olurken, Demirşah (Efem - Gökyel / Batyskaf) jokeyi Halil Kaplan ile pistten beşinci olarak ayrıldı.

Şeref tribününde yapılan kupa töreninde konuşan İGC Başkanı Dilek Gappi, Hasan Tahsin Kupası Koşusu’nun kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayarak, böyle bir etkinlik yaptıkları için çok gururlu olduklarını söyledi. Gappi, katkılarından dolayı Türkiye Jokey Kulubü’ne teşekkür ederek, kazanan safkanın sahibi adına TJK Asli Üyesi Aslan Savaşan'a plaketini verdi.