Haber/ Gökçe ADAR

2017 Ekim ayında, Ege Üniversitesi Rektörlüğü koltuğuna Prof. Dr. Necdet Budak oturmuş, üniversitede bazı kadro değişiklikleri yapılmış, 2018 yılında da Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi dekanlığına Prof. Dr. Yusuf Ayönü atanmıştı. Ancak, Prof. Dr. Ayönü'nün, dekan atanmadan önce dekan olabilmesi için farklı yollara başvurduğu iddia edildi. Prof. Dr. Ayönü'nün, kimliğini saklayarak atanma süreci öncesi, iddiaya göre kendisine rakip olarak gördüğü Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Erdoğdu'nun FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile bağlantılı olduğuna ve görevini kötüye kullandığına dair CİMER'e yazı yazarak, ihbarda bulundu.

İTİRAZDA BULUNMUŞTU

Mehmet Akif Erdoğdu da, pasaportu üzerindeki tahdit ile ihbardan haberdar olarak bu ihbarı yapanın kim olduğuna dair bilgilere ulaşmaya çalıştı. IP numarası ile söz konusu ihbarı yapan kişinin Prof. Dr. Ayönü olduğunu öğrenen Prof. Dr. Erdoğdu, ihbarın 'asılsız ve yalan' olduğunu savunarak, mahkemeye itirazda bulundu. İzmir 45'inci Asliye Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti Prof. Dr. Erdoğdu'nun FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile bağlantısının olmadığına, kimliğini gizleyerek ihbarda bulunan Prof. Dr. Ayönü'nün 1 sene hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Kararda, “Sanığın eylemine uyan 5237 sayılı TCK'nın 267/1 maddesi uyarınca, sanığın suçun sonraki davranışları dikkate alınarak takdiren 1 sene hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanık hakkında yasal ve takdiri başkaca artırım ve indirim sebebinin uygulanmasına yer olmadığına karar verildi” denildi.



'4 AY SONRA ATANDI'
Prof. Dr. Ayönü çıktığı mahkemede, vatandaşlık görevini yaptığını ve şikayet hakkını kullandığını söylesede, mahkeme heyeti kendisinin bir profesör olduğunu ifade ederek, ihbarın bu şekilde yapılmasının Prof. Dr. Erdoğdu'nun terör örgütü ile bağlantısından emin olmadığının bir göstergesi olduğuna hükmetti. Prof. Dr. Mehmet Akif Erdoğdu, yaşanan bu olaylardan sonra Prof. Dr. Yusuf Ayönü'nün 4 ay sonra dekan olarak atandığını ifade ederek, tutuklama kararı bulunan Prof. Dr. Ayönü'nün hala dekan olarak görevde bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Erdoğdu, “Hangi görüş, duruşta olduğumu biliyor. Kendi kafasına göre bana suç attı. 45'inci Asliye Mahkemesi'nin kararı istinafa taşındı. İstinaf mahkemesinin kararı bekleniyor” dedi.