Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, büyük Ankara yürüyüşüne 12 Ekim günü Manisa'nın Soma ilçesinden başlayacak. Üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen acısı halen taze olan 301 madencinin şehit olduğu Soma’dan başlayacak olan Ankara yürüyüşü ile eş zamanlı olarak Konya'nın Ermenek ilçesinden de başka bir işçi grubu yürüyüşe geçecek. Soma ve Ermenek’ten yola çıkacak işçiler hak taleplerini dile getirmek için Ankara’da buluşacaklar.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, her iki yürüyüşe ilişkin yaptığı bilgilendirmede; “748 Soma Uyar Madencilik işçisinin 8 yıldır ödenmeyen tazminatlarını almak için sendikamız öncülüğünde başlatacağı Ankara Yürüyüşüne kısa bir süre kaldı. 12 Ekim’de Soma’dan Ankara’ya doğru yola çıkacağız, 301 kardeşimizin her biri için 1 km olmak üzere 20 gün boyunca yürüyeceğiz” denildi.

Öte yandan yine hak arayışının sonuçsuz kaldığı Ermenek’ten de eş zamanlı olarak Ankara’ya bir yürüyüş gerçekleşeceğini açıklayan Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, “Ermenek’te Has Şekercilik Maden Ocağında 28 Ocak 2014 tarihinde su baskını nedeniyle 18 işçi kardeşimiz katledilmişti. 40 yıldır dededen, oğula Uyar ve Özbey ailelerinin tazminatlarına çöktüğü Ermenek maden işçileriyle, yitirdiğimiz 18 işçinin her biri için 1 gün olmak üzere toplam 18 gün boyunca yürüyeceğiz. 12 Ekim’de Ermenek’ten Konya Özbey Yem Fabrikası önünde taleplerimizin kabul edilmesi için 3 gün geceli gündüzlü oturma eylemi gerçekleştireceğiz. Eğer bir sonuç alınmazsa Konya’dan Ankara’ya doğru yürüyerek yola çıkacağız” bilgisini verdi.

Sendikadan yapılan açıklamanın devamında yürüyüş için ihtiyaçların karşılanmasında destek beklenildi.