Haber/ Didar DEMİRCİ
İzmir’in Bayraklı ilçesinde bir adrese haciz işlemi için gittiği sırada silahlı bir şahıs tarafından darp edilen Avukat Ege Ogeday Burduroğlu, Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Olayın duyulmasının ardından İzmir Barosu Yönetim Kurulu harekete geçti.


Konuya ilişkin son durumu gazetemizle paylaşan İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yıldız, şahsın gözaltına alındığını ve şahıstan şikayetçi olduklarını bildirdi. Şahsın kim olduğu hakkında bilgisinin olmadığını dile getiren Yıldız, darp edilen Burduroğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Yıldız, “Şu anda Avukat Ege Ogeday Burduroğlu’nun sağlık tetkikleri yapılıyor. Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisindeyiz. Meslektaşımızın sağlık durumuna ilişkin rapor hazırlanıyor. Oradan gelecek sonucu bekliyoruz. Başkanımız Özkan Yücel de olayla ilgilenen savcı ile görüşüyor. İzmir Barosu olarak bu olayın takibini sonuna kadar yapacağız. Bu insan yaşamına kasteden bir eylem olduğundan şahsın ceza alması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Savcılık açıkladı: "Şahıs yakalandı"

Öte yandan, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şahsın gözaltına alındığı ve resen soruşturma başlatıldığı bildirildi. Savcılık açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"15 Haziran 2021 tarihinde İzmir İcra Müdürlüğü görevlileri tarafından alacaklı vekilinin talebine istinaden gerçekleştirilen haciz işlemi esnasında şüpheli H.A.A.'nın alacaklı vekili avukatı tekme atıp yaralayıp silah ile tehdit ettiğine dair sosyal medyada yer alan görüntülerin tespiti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca ivedilikle resen soruşturma başlatılmış olup, nöbetçi Cumhuriyet Savcımızın talimatları ile şüpheli suç aleti silah ile birlikte yakalanarak adam öldürmeye teşebbüs, görevli memura mukavemet suçları iddiasıyla gözaltına alınmıştır. Soruşturma çok yönlü olarak titizlikle yürütülmektedir."
Öte yandan, Av. Ege Ogeday Burduroğlu'nun sağlık durumun iyi olduğu öğrenildi.