Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin konuğu olan İzmir İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, koronavirüs sürecinde 155 Polis İmdat’a yapılan ihbarların 3 kat artmasına rağmen, vatandaşların polise ulaşma noktasında hiçbir sorun yaşamadığını söyledi. Dr. Aşkın, “İzmir’de, normal şartlarda 155 Polis İmdat’a günlük 4 bin civarında ihbar gelirken, pandemi sürecinde bu rakam 11 bin 500-12 bin bandında seyretti” ifadelerini kullandı.

ÇOĞU 65 YAŞ ÜSTÜNDEN

İhbarların önemli bölümünün, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların ihtiyacının karşılanmasına yönelik olduğunu belirten İzmir İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, “Zorlu süreci, İzmir’de çok iyi yönettik. İlk zamanlarda, İzmir’deki vaka sayısı yüksekti. Alınan tedbirlerin etkisiyle İzmir’deki vaka sayısı hızla düştü. İzmir halkı, virüsle ilgili sorunu iyi kavradı ve bizimle hareket etti. Bu açıdan tüm İzmir’e teşekkür ediyorum” dedi.

MÜDÜRLÜKTE VAKA YOK

Emniyet Müdürlüğü personelinin korunması için de gerekli önlemleri aldıklarını söyleyen Müdür Aşkın, “Yaklaşık 14 bin polis ve bekçimizle, İzmir halkına hizmet ediyoruz. Mevcut personelimizin binden fazlasında, bazı kronik rahatsızlıklar vardı. Arkadaşlarımızı hiç riske atmadık, onlara izin verdik. Sağlık yönünden güçlü olduğumuz personelimizle birlikte, virüse karşı mücadele ettik. Şu anda İzmir Emniyet Müdürlüğü’müzde hiç vakamız yok” diye konuştu.