Başkan Gümrükçü, sabahın erken saatlerinde İzmir'e ilk gelen hemşirelik bölümü öğrencisi Gülfidan Dileyen'i makam aracıyla kayıt yaptırmak üzere üniversiteye götürdü.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ni kazanarak, 19 - 21 Ağustos tarihlerinde kayıtlarını yaptırmak için İzmir'e gelen öğrencilerden bazılarını Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü karşıladı. Sabahın erken saatlerinde İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne giderek öğrencilere hoşgeldin diyen Başkan Gümrükçü, "Çiğlimizde bulunan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ni kazanmanızdan dolayı mutluluk duydum. Burası sizin ikinci eviniz olacak. Çiğli Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız" dedi.

İlk gelen öğrenciyi üniversiteye götürdü

Başkan Utku Gümrükçü, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nü kazanarak sabah erken saatlerde ailesiyle birlikte kayıt yaptırmak üzere İzmir'e gelen Gülfidan Dileyen'i de makam aracıyla otogardan üniversiteye götürdü. İstanbul'dan babasıyla gelen Gülfidan Dileyen ile yol boyunca sohbet eden Başkan Gümrükçü, başarı diledi. Başkan Gümrükçü, Dileyen'i üniversite çevresi, yeme içme ve ulaşım olanakları gibi konularda bilgilendirdi.

Yeni bir şehirde okumanın heyecanı içinde olduğunu belirten Gülfidan Dileyen, "İstanbul'da yaşıyorum ama okumak için İzmir'i seçtim. Çok mutluyum, aynı zamanda da stresliyim. Ailemde ilk kez ben üniversiteyi kazandım. Çiğli Belediye Başkanımızın da bu hoş sürprizi bizi çok mutlu etti" dedi.