İzmir Karabağlar’da oturan 78 yaşındaki Gülseren Aka, hayatını can dostları kedilere adadı. Yalnız yaşayan Aka annesinden aldığı aylığı adeta sokak kedileri ile paylaşıyor. Kedilerin beslenmesini, bakım ve kısırlaştırmalarını ihmal etmeyen Gülseren Aka, onların güvende ve mutlu bir yaşam geçirebilmeleri için çabalıyor.

Apartmandaki komşularının da zaman zaman kendisine destek verdiğini söyleyen Gülseren Aka, kedilerin barınması için de uğraşıyor. Daha önce bir komşusunun eski banyo dolabını kedievine dönüştürdüklerini anlatan Aka şimdi ise kedilerin son derece güzel evleri olduğundan bahsetti.

İnsanlar hoşgörülü olmalı

Fethiye’de yaşayan kızı Ayşegül Altınsoy’un kedilerin kış aylarında üşümemesi ve korunaklı bir yerleri olması için rengarenk kedievleri gönderdiğini anlatan Aka, “Kedievlerini apartmanın arka bahçesine yerleştirdik. Çünkü maalesef hayvan sevmeyen insanlar, hayvanseverlere karşı yeterince hoşgörülü değil. Kedievlerini atar veya zarar verirler diye, arka tarafa koyduk. Her sabah gidip kontrol ediyorum. Şimdilik bir sorun yok ama bir sabah gidince kedievleri orada olmayacak diye de korkuyorum” dedi.

Elinden geldiğince hayvanlara yardım etmek istediğini ve bunu yaparak huzur bulduğunu söyleyen Aka sözlerini şöyle noktaladı: “Sokakta canların bizler gibi insanların desteğine ihtiyacı var. Benim tek dileğim, insanların hayvanlara zarar vermemesi ve hayvanseverleri de üzmemeleri.”