HABER/ Sinan KESKİN

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin 'depreme dayanıklı olmadığı' gerekçesi ile üniversitenin Buca Tınaztepe'de bulunan yerleşkesine taşınması tartışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kültürpark A, B ve C pavyonlarında misafir edelim' teklifiyle tatlıya bağlandı. Güzel Sanatlar Fakültesi Kültürpark A, B ve C pavyonlarına taşınacak.

DEÜ GSF kampüsünün ‘depreme dayanıksızlığı’ gerekçesiyle boşaltılarak Tınaztepe Yerleşkesi’ne taşınması kararıyla ilgili öğrenci ve akademisyenlerin günlerdir süren eylemleri sonuç verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, 'GSF'yi Kültürpark'a taşıyalım' teklifi Rektörlük tarafından kabul edildi. Dün yapılan toplantıda teklifin kabul edilmesiyle birlikte hem akademisyenler hem de öğrenciler rahat bir nefes aldı. Kararı sevinçle karşılayan akademisyenler ve öğrenciler taşınma hazırlıklarına başladı. DEÜ Rektörü Nükhet Hotar ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in salı günü bir araya gelerek protokol imzalayacakları öğrenilirken akademisyenler de taşınmanın nasıl gerçekleştirileceği yönünde rapor hazırlamaya başladılar.

Öte yandan Kültürpark'ta bulunan binaların hangisini hangi bölümün kullanacağının tespiti için yerinde incelemelerde bulunacak olan akademisyenler bu konu ile ilgili de Rektörlüğe bir rapor sunacaklar. Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından taşınma süreci başayacak. GSF öğrencileri önümüzdeki eğitim öğretim dönemine Kültürpark'ta başlayacaklar.

Sosyal medyadan açıklama yapan DEÜ GSF öğrencileri, “Mücadelemize destek olan herkese sevgilerimizi sunuyoruz” açıklaması yaptılar.