HABER / Sinan KESKİN

Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bu konuyla ilgili DEÜ'nden kimseyle görüşmedim, bir onay da vermiş değilim” dedi.

Geçtiğimiz cuma günü düzenlenen toplantıda akademisyenlere bir sunum gerçekleştiren Genel Sekreter Dr. Saip Tiryakioğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden GSF'nin geçici olarak kullanması için Tarihi Havagazı Fabrikasını'nı istediklerini ancak buranın uygun olmaması nedeniyle kendilerine Kültürpark A, B ve C hollerinin önerildiğini açıklamıştı. Bu önerinin GSF hocaları tarafından kabul görmesiyle birlikte taşınma için 20 kişilik bir koordinasyon komitesi de kurulmuştu. Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile böyle bir öneride bulunmadığını söyledi. Soyer, twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Medyada yer alan DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin geçici bir süre için Kültürpark'a taşınacağı haberleri doğru değildir. Bu konuyla ilgili DEÜ'nden kimseyle görüşmedim, bir onay da vermiş değilim. Kültürpark'ın geleceği #İzmirBuluşmaları süreciyle belirlenecek.”

Bir bardak suda fırtına koparıldı

Konuyla ilgili gazetemize bir açıklama yapan Tunç Soyer ise GSF konusunda iyi niyetli bir yaklaşımda bulunduklarını belirterek, "Bu konuyla ilgili nasıl yardımcı olabiliriz diye düşündük. İki kurumun bürokratları buluştu bu konuları görüştü. Hatta bizim arkadaşlarımız konunun salı günü başkan ve rektör ile görüşülmesinden sonra netleşeceğini açık açık ifade etmişler. Rektörlükten yapılan açıklamanın basın tarafından kullanılması ve haberleştirilmesi de normal. Ancak açıklamanın içeriğinde kafa karıştıran ifadeler var. Her şey bitmiş de salı günü detaylar konuşulacakmış gibi anlatılmış. Sonrasında bir bardak suda fırtına koparıldı. Kültürpark konusunda İzmir halkına verdiğimiz sözün arkasındayız" ifadelerini kullandı.

Buğra Gökçe: Söz vermedik

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ise, Kültürpark önerisinin üniversiteden geldiğini söyleyerek, “Konunun gündeme geldiği ilk günden bu yana yaptığımız görüşmeler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bilgisi dahilindedir. Son toplantıda bize Havagazı ve Kültürpark önerisi üniversite tarafından sunulmuştur. Bizim bir önerimiz ya da onay vermemiz söz konusu değildir. Kültürpark konusu gündeme geldiğinde üniversite yetkililerine 'Bu konu bizi aşar. O yüzden buna karar verecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı ile rektördür. Zaten salı günü (yarın) bir araya gelecekler, onlar karar versin' dedik” açıklamasında bulundu.

Hotar: Kültürpark'ı önerdiler

Öte yandan DEÜ Rektörü Prof.Dr. Nükhet Hotar ise cuma akşamı yaptığı açıklama ile Kültürpark önerisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden geldiğini ve kabul ettiklerini açıklamıştı. Hotar yaptığı açıklamada, bir süre önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin binaların yapımı konusunda, Rektörlüğe yardımcı olmak istediğini beyan ettiğini hatırlatarak, “Bizler de çözüm yollarını genişletmek adına, belediyeye bir öneri getirdik ve Tarihi Havagazı Binası’nı bir süreliğine talep ettik. Ancak buradaki söz konusu yoğunluk nedeniyle belediyemiz, farklı bir yaklaşım getirerek Kültürpark’ı kullanabileceğimizi belirtti. Bu durum da üniversite yönetimimiz tarafından gayet olumlu karşılandı. Kamu kurumları arasındaki bu güzel diyalog, hepimizi mutlu etti. Üniversitemizin fertlerine ve yapıcı yaklaşımlarından dolayı da İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz” demişti.