Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin (GSF) taşınma kararına karşı mücadele sürerken; öğrenciler, pazartesi günü saat 12.00'da rektörlük binası önünde yapılacak olan basın açıklamasına çağrı yaptı.

Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından yapılan çağrının tamamı şu şekilde:

Sürecin başladığı günden bu yana tam tamına 54 gün geçti fakat DEÜ Rektörlüğü sözde deprem raporlarının tamamını hâlâ kamoyu ile paylaşmadı. Rektörlük başından beri sinsice yürüttükleri bu süreç boyunca ellerinde somut bir kanıt olmadan tüm yasal, hukuksal süreçleri bir kenara iterek bizi görmezden geldi. Taleplerimize kulak tıkadı.

Tüm bunlar sonucunda yakın zaman önce bir açıklama yaparak kesin kararımızı bildirmiş ve gitmeyeceğimizi vurgulamıştık. Sözümüzün arkasındayız. Çadırlarımızla yerleşkemiz içinde olacağımızı ve belleksizleştirilmeye, bölünmeye, yok edilmeye karar verilmiş fakültemizi bir yaşam alanına çevireceğimizi; sanata, akademiye eğitimimize, fakültemize, geleneğimize ve birlikteliğimize sahip çıkmakta inatçı olacağımızı bildiririz.

Gitmiyoruz

Çağrımız açıktır; Pazartesi günü saat 12:00’de DEÜ Rektörlük önünde bir basın açıklaması yapacak ardından da Narlıdere’deki yerleşkemize dönüp taleplerimiz gerçekleştirilene kadar gece gündüz deprem raporları olduğu hayal edilen fakültemizi savunacağız. Daha önce de söylediğimiz gibi son noktayı biz koyarız, gitmiyoruz.

Başta tüm Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri olmak üzere, mezunlarımızı, hocalarımızı, sanatçıları, aydınları, STK, Siyasi Parti temsilcileri ve halkımızı bizimle birlikte dayanışmaya davet ediyoruz.