İzban'da grev adım adım yaklaşıyor. Uyuşmazlık raporu geçtiğimiz gün itibariyle Ankara'ya ulaştı. Yani işçilerin greve başlamasındaki 60 günlük süreç, 25 Ekim Perşembe günü itibariyle başladı.

gokce-adarDemiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, “Biz grev yapma taraftarı değiliz. Görüşmelere kapalı da değiliz. Bizim işverene grev yapma tarihimizi bildirmemiz gereken süreç 25 Ekim Perşembe başladı. Ancak bir anlaşma sağlanmadı. Uzlaşma sağlanması, şirketin yapacağı teklifleri değerlendirmek açısından grev uygulamayı 1 ay öteleyeceğiz” dedi.



Ervüz, süreci şöyle anlattı: “22 Aralık'a kadar grev kararı almış olmamız gerekiyor. Yoksa sözleşme yetkimiz düşecek. 22 Aralık'a kadar bu kararı almış olacağız. Bize bir yanıt gelmediği için 1 ay kadar grev yapmayacağız ama hala uzlaşma sağlanamaz ise greve başlayacağız. Sendika olarak iyi niyet ile yaklaşıyoruz ve elimizden geldiğince görüşme şartlarını iyileştiriyoruz. Bu süreci arkadaşlarımız ile birlikte konuşarak geçiriyoruz. Geçtiğimiz dönemde bazı önlemler ve çözüm önerileri getirilmişti. Ancak işçilerimizin greve gitmesi durumunda önlemler ve öneriler etkilemeyecek ve grev işçilerimizin istediği gibi sonuçlanması için mücadele edeceğiz.” İşçilerin çıkarları doğrultusunda hareket edeceklerini hatırlatan Ervüz, “Bize sunulan anlaşmaya sendika üyelerimizin yarısından 1 kişi fazlası bile reddederse, biz de sendika olarak o teklifi reddedeceğiz” ifadesini kullandı.