31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi Göztepe taraftarı ortak bir açıklama yayınlayarak belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Göztepeli'ler başkan adaylarına iki konuda adım atmaya çağırdı.

İşte Göztepe taraftarını başkan adaylarına çağrısı;

"Futbolun sahada ve adil rekabet şartları içerisinde oynanması ilkesine yok olma pahasına sıkı sıkıya bağlı Göztepeliler olarak diğer bütün şehirlerdeki adaylardan beklenen saha içine etkisi olan, rakiplerimizi sahada değil masada saf dışı bırakmamızı sağlayan her türlü haksız rekabet yaratıcı destek ve faydayı asla kabul etmiyoruz. Bu tarz vaatlerle kapımıza gelmeyin. Adil ve sportmence rekabet ve siyasi çıkardan bağımsız topluma fayda destekleriniz için gelecekseniz başımızın üzerinde yeriniz var.

 Kuşkusuz hepinizin ilk hedefi şehrinizi veya ilçenizi sadece Türkiye’de değil Dünya’da da bir marka şehir haline getirmektir. Dünya’da marka şehir olmuş bütün şehirlerin en önemli lokomotifi o şehre ruh ve aidiyet vermiş spor kulüpleridir. Bütün objektif kriterlere göre görev almaya talip olduğunuz yerel birimin en önemli sportif değeri Göztepe’mizdir. Göztepe’mizin şehrimizin ve ilçelerimizin marka olması için alacağı yolda en önemli lokomotifi olacağı aşikârdır. Bu lokomotifin en önemli yakıtıysa bu şehrin gençleridir. Gençlerin spor imkânına kavuşacağı, çabalarının şehre ve kendilerine fayda sağlayacağı en önemli ivme spor sahaları, spor alanları ve spor kulübümüzdür.

İşte bu iki önemli tespitimizin ışığında talip olduğunuz göreve geldiğiniz anda yapılacaklar listesinde Göztepe’miz ile ilgili olanları bu süreçte öğrenmek en temel hakkımızdır.

En kısa zaman diliminde göztepe’mizle ilgili somut çalışmalarınızı kamuoyu ve bizlerin dikkatine sunmanızı bekliyoruz."

Çağrı metninin altına imza atan Göztepe taraftar grupları; Gözgöztv, Göztepe TV, Göztepeliler.com, Göztepe.com, Gözgöz Avrupa, Göztepe.net, Göztepe Yalı Derneği, Göztepe Taraftar Derneği, Forza Göztepe, Arma Kenar Mahalle, Göztepe’ye Hizmet Derneği, Göztepelist Organizasyonu ,Göztepe Kadınlar Kolu