Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında başlanan alt yapı yenileme çalışmalanının halen bitirilmemesine tepki gösterip, "Biz artık bu işte bir art niyet arıyoruz. Bu yapılanlar Torbalı Belediyesi ile ilçe halkını karşı karşıya getirme operasyonudur" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü, 46.7 milyon liraya mal olan yatırım kapsamında 19 kilometresi asbest iletim hattı olmak üzere, Torbalı'da toplam 273 kilometrelik içme suyu şebekesini yenilemek için 10 Ekim 2016 tarihinde kazı ruhsatı alarak çalışma başlattı. İlçedeki yaklaşık 60 mahalleyi kapsayan ve yeni açılan bölgelerde de içme suyu hatlarını da kapsayan yatırımın 2019 yılında tamamlanacağı duyuruldu. Ancak, boru döşemek için kazılan kanalların üzerlerinin asfaltlanmadan bırakılması ve uzun süren çalışma tepki çekti. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Büyükşehir Belediyesi tarafından bir türlü bitirilmediğini belirttiği alt yapı çalışmaları nedeniyle ilçenin, savaşın yıktığı Suriye'nin Halep şehrini andırdığını öne sürdü. "Torbalı'yı resmen yıktılar" diyen Başkan Görmez, "Ne bizim müdahale etmemize müsaade ediyorlar, ne de kendileri bir şey yapıyorlar. Bu tamamen hizmeti eziyete, eziyeti algı operasyonuna devşirme operasyonudur. Ayıptır, günahtır. ilçede ekonomik, sosyal hayatı bitirdiler, vatandaş evinden çıkamıyor, esnaf dükkanını açamıyor" dedi.

Gelen yoğun şikayetler üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesini sürekli uyardıklarına dikkati çeken Başkan Görmez şöyle devam etti: "Su, kanalizasyon ve diğer altyapı şebekelerinin yenilenmesi oldukça önemli, değerli ve zorunlu bir ihtiyaçtır. Önemli olan bütün bunlar yapılırken, zaman planlaması, mevsimleri ve olası sorunları da öngörmektir. Ağır işleyen, plansız, programsız ve zamansız kazılar, vatandaşımızı mağdur ediyor. Zor bir mevsim geçirdik. Kışın ortasında ilçe çamur deryasına dönmüştü. Şimdi tozdan kimse penceresini açamıyor. Vatandaş isyan ediyor. İZSU'nun kazıp bıraktığı yollar nedeniyle kentte ticari hayat bitme noktasına geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bize diyor ki 'Kazdığımız yerleri kendimiz onaracağız. Siz müdahale edemezsiniz, buna yetkiniz yok.' Gelgelelim kendileri de bu konuda kıllarını kımıldatmıyorlar. Özetle hizmet eziyete çevriliyor. Biz artık bu işte bir art niyet arıyoruz. Bu yapılanları Torbalı Belediyesi ile vatandaşı karşı karşıya getirme operasyonu olarak görüyoruz. Çünkü gerçeği bilmeyen kimi vatandaşlar yolları bizim kazdığımızı ve o şekilde bıraktığımızı düşünüyor. İZSU'nun bu olumsuz tavrını Torbalı Belediyesi'ne kan kaybettirme operasyonu olarak algılıyoruz."

Başkan Görmez, İZSU'nun içme suyu şebekesi yenileme çalışması kapsamında kazılıp, tam olarak kapatılmadığı için toz ve çamura neden olan yollardaki fotoğrafları kendi sosyal medya hesabından da paylaştı. DHA