Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir ile Azra Erhat'ın manevi evladı, yazar, gazeteci, şair Prof. Dr. Şadan Gökovalı adına Gökova'da yapılan kültür evinin açılışı şölene dönüştü. Açılışa protokol ve yöre halkı büyük ilgi gösterdi.

Prof. Dr. Şadan Gökovalı’nın adı memleketi Gökova’da oluşturulan kültür evine verildi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Muğla, İzmir kültürüne ve Anadolu uygarlığına en fazla hizmet eden kişiler arasında gösterilen Prof. Dr. Şadan Gökovalı’nın adına memleketinde kültür evi açılışı gerçekleştirildi.



Şadan Gökovalı Kültür Evi açılışına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, 9 Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Attila, gazeteci yazar Sedat Kaya, gazeteci yazar Gökmen Küçüktaşdemir, Datça Kültür Sanat Dayanışması üyeleri, Gökovalı'nın dostları, sevenleri ve yöre halkı katıldı. Hemşehrileri Şadan Gökovalı'yı bağrına bastı, halk kitapları imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Mahalli sanatçıların yöre türkülerini seslendirmesinin ardından konuşmalar yapıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün açılışta yaptığı konuşmada, “Muğla çok büyük kültürel bir değere sahip. Gökova dediğimizde hemen Şadan Gökovalı aklımıza gelir, ancak ben Şadan Muğlalı diyorum. Gerçekten büyük bir zenginlik Şadan Gökovalı. Biz onun fevkalade olduğunun farkındayız. Biz bu zenginliğimizi doya doya yaşayalım. Cumhuriyet’in en büyük eserlerinden biri yanımızda” dedi.



İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de yaptığı konuşmada Şadan Gökovalı'nın sadece Muğla için değil, İzmir ve tüm Türkiye için çok büyük bir değer olduğunu dile getirdi. Dikmen, “Şadan Gökovalı bizim duayenimiz, hocaların hocası. İzmir'den yetişen gazetecilerin hepsinde emeği var. O bizim kıymetlimizdir. Kendisinden her geçen gün yeni bir şeyler öğrenmenin mutluluğunu, onu tanımış olmanın onurunu yaşıyoruz. İyi ki var” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Şadan Gökovalı Kültür Evi'nin kurdelası Şadan Gökovalı, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Şadan Gökovalı'nan ablası Durdu Gökova tarafından kesildi.