19 Mayıs günü, Sözcü Gazetesine düzenlenen operasyonla Karşıyaka’daki evinden gözaltına alınarak tutuklanan Sözcü Gazetesi İzmir muhabiri Gökmen Ulu, bugün ilk duruşmasına çıkacak.

26 Mayıs’ta tutuklanan İzmir muhabiri Gökmen Ulu, tam 165 gündür hapishanede. 73 sayfalık iddianamesi kabul edilen Sözcü davasının ilk duruşması bugün İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda başlayacak. 37'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma sonunda Gökmen Ulu’nun tahliye edilmesini bekleyen dostları, ilk duruşmada Ulu’yu yalnız bırakmayacak.
Ulu’ya destek için Türkiye’nin her yerinden olduğu gibi İzmir’den de yüzlerce kişi Çağlayan Adliyesi’ne gidecek.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti yaptığı bir açıklama ile duruşmaya katılım çağrısında bulundu. Cemiyetten yapılan açıklamada “İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), 7 Kasım 2017 Salı günü Çağlayan Adliyesi'nde görülecek olan Sözcü Gazetesi Muhabiri, İzmirli gazeteci Gökmen Ulu'nun davası için 6 Kasım Pazartesi akşamı İstanbul'a otobüs kaldırıyor. Duruşmaya izlemek ve Gökmen Ulu'ya destek olmak isteyen meslektaşlarımızın cemiyetimize isimlerini yazdırmaları rica olunur.” ifadelerine yer verildi.
Duruşmaya destek için başta Gökmen Ulu’nun memleketi Dikili olmak üzere, İzmir’in birçok ilçesinden de otobüs kaldırılacak. Desteğe gidecek olanlar saat 10'da Adliyenin önünde buluşacak.

Öte yandan, CHP’li politikacılar ve belediye başkanları da Gökmen Ulu’yu yalnız bırakmayacak. CHP İstanbul milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş’ın yanı sıra, İzmir milletvekillerinin tamamına yakınının bugün Çağlayan Adliyesi’nde olması bekleniyor. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun da Gökmen Ulu’ya destek için İstanbul’a gideceği öğrenildi.

https://youtu.be/_lSAyPBmWqg