Sözcü Gazetesi davasında Emin Çölaşan, Necati Doğru, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Yücel Arı ve Yonca Yücekaleli ile birlikte hakkında 'FETÖ/PDY'nin içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bu örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenilen Gökmen Ulu 9 Eylül Gazetesi'e konuştu.

Bugüne kadar evrensel gazetecilik etiğini gözeterek, doğruları eğip bükmeden, dosdoğru söyledini, yazdığını ve haberleştirdiğini belirten Gökmen Ulu yaşananlardan ülke adına, adalet ve hukuk adına üzüntü duyduğunu söyledi.

Ulu şunları söyledi: “Yurttaş olarak Atatürk'ün açtığı uygarlık yolunda yürüyoruz. Gazeteci olarak doğruları dosdoğru söylüyoruz. Demokrasiyi, basın hürriyetini, halkın haber alma hakkını savunuyoruz. Hayatımız ortada, tertemiz yaşıyoruz. Ne yazık ki, iftiraya uğruyoruz. Haksızlık ve hukuksuzluğa karşı hak ve hukukla mücadele ediyoruz. Kötülüğe karşı iyilikle direniyoruz. Adalet arıyoruz, özgürlük istiyoruz.”

Fetö taktikleri devam ediyor

Bu arada Sözcü davasında ilginç gelişmeler yaşandı. Savcının mütamaası kabul edilmeden bazı medya organlarında çıkmasını eleştiren Avukat Celal Ülgen, mahkeme başkanına "Sayın Başkan siz bir gazete muhabiri değilsiniz" diye tepki gösterdi.

Duruşmada Celal Ülgen “Siz iddianameyi daha bize okumadınız. Esas hakkındaki mütalaa bize tebliğ edilmemiş olmasına rağmen bugün Sabah Gazetesi’nin internet sitesinde yayına girmiştir. Sayın Başkan siz kimsiniz? Türkiye Cumhuriyeti’nin mahkemelerisiniz. Siz bir gazetenin muhabirleri değilsiniz. Bunu soruşturun lütfen” dedi. Mahkeme başkanı ise “Dün savcı bey yazılı mütalaayı verdi. Yazılı olarak UYAP sistemine yüklendi. Yani o konuda ben nasıl aldılar nasıl verdiler bilemem ben” diyerek salonu terk etti. Bu esnada Avukat Ülgen “Bunları FETÖ’de de yaşadık” dedi.

Mahkemenin kararını duruşma çıkışında değerlendiren Avukat Celal Ülgen “Bu kararla Sözcü’ye ‘Eğer siz etkin muhalefet yaparsanız; reisimize, cumhurbaşkanımıza, bizde o takdirde sizi perişan ederiz’ deniliyor. ‘Sizi FETÖ’cülükle suçlarız’ deniliyor. Ancak biz bu çemberi de yırtacağız. Tıpkı FETÖ çemberini yıktığımız gibi” diye konuştu.