Silivri 9 nolu cezaevinde tutuklu bulunan Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu, 7 Kasım'da yapılacak duruşmasına tüm yurtseverleri davet etti.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Silivri'de tutuklu gazetecileri ziyaret etti. Gazetecilerin dimdik özgürlüğü beklediğini vurgulayan Balbay, "Hiçbir baskı gazetecileri susturamaz" dedi. Balbay, Silivri 9 nolu cezaevinde Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu'yu da ziyaret etti. 7 Kasım'da Çağlayan'daki duruşmaya tüm yurtseverleri davet eden Ulu, savunmasına son şeklini verdiğini belirterek, "Zaten söyleyeceğim fazla bir şey yok. Yaptığım gazeteciliği anlatacağım, o kadar" dedi.
Ulu, dava sürecini ve yaşadığı haksızlıkları bir kitapta topladığını belirtti ve şöyle devam etti: "İlk kitabımızı da hapiste yazmış olduk. Sırada bir kitap daha var. Bizim Dikili milli mücadeleyi bir başka yaşadı. Gerçek kahramanlarıyla o günleri yazacağım. Kitabı ana hatlarıyla anlattığım Sinan Meydan da çok beğenmişti. Özgürlükte o çalışmayı tamamlayacağım"

KUMPAS AÇIĞA ÇIKTI

Ulu kendi el yazısı ile kamuoyuna şu mesajı iletti: "Bana ve Atatürkçü Sözcü'ye kurulan kumpas açığa çıkmıştır. Halkımız algı operasyonunu yutmamıştır. Çünkü toplumun yargısı bağımsızdır. Şimdi sıra gün gibi aşikâr olan masumiyetimizin mahkemece ilan edilmesinde. Adalet, cumhuriyet, demokrasi, barış ve özgürlük mücadelemizin önemli aşamalarından olan bu dava 7 Kasım'da büyük bir umuda ve gelecek heyecanımıza dönüşecektir. Yürek yüreğe olduğumuz hak, hukuk ve adalet mücadelemizin sayısız taraftarıyla, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gazete Sözcü'müzün tüm okurlarıyla Çağlayan'da buluşmak üzere..."
Balbay daha sonra Silivri 2 Nolu cezaevindeki Bir Gün Gazetesi çalışanı Mahir Kanaat'ı ziyaret etti.
"Tek sorun özlem" diyen Kanaat, "elbet bunu da göğüslüyoruz. İçerisi sizin bilmediğiniz bir yer değil. Bu tür baskılarla gazetecileri susturacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar" dedi.