Yüzlerce göçmen Edirne’ye akın etmeye devam ediyor. Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’na ve Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’na doğru yürüyüşe geçen göçmenlerin sayısının sürekli arttığı görülüyor. Mülteciler, Pazarkule Sınır Kapısı’na ulaşmak için tarlalardan geçerek, Meriç Nehri’ne ulaşmaya çalışıyor.

İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden Edirne’ye gelen yüzlerce göçmen, bavullarını ve çantalarını alarak kilometrelerce yol yürüyüp, önce şehir merkezinde toplanıyor ardından gruplar halinde Yunanistan sınırına hareket ediyor.

Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Türkiye’nin Suriyeli mültecilerin artık karadan ve denizden Avrupa’ya ulaşmasını engellemeyeceğini iddia etti. Yetkilinin ayrıca güvenlik görevlilerinin sınırlardan çekildiği ve denetim

yapılmayacağı bilgisini paylaştığı belirtildi.

Ömer Çelik doğruladı

 Suriye ordusunun İdlib'de düzenlediği saldırı sonucu 33 asker şehit olmuştu. Saldırının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik yazılı açıklama yaptı. Çelik, Reuters’ın iddiasını şu sözlerle doğruladı: “Mülteci politikamız aynıdır ama ortada bir durum var, artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz”

Çanakkale Sahilleri De Hareketli

 Bazı düzensiz göçmenler Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki sahillere geldi. Yunanistan'ın Midilli adasına geçmek isteyen göçmenler Yeşil Liman, Babakale ve Kadırga Koyu gibi noktalarda toplanmaya başladı. Midilli adasına geçişte sık kullanılan bu noktalardaki göçmenler geçiş için hazırlık yapıyor. İşte bölgeden gelen son fotoğraflar...