Üniversitenin konukevinde düzenlenen toplantıda EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Dilek Takımcı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Mehmet Akseki, Basın İlan Kurumu İzmir Müdürü Mehmet Feramuz Ayan, EÜ İletişim Fakültesi akademisyenleri ve İzmir basın temsilcileri yer aldı.

Toplantıda konuşma yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, basın sektörüne adım atmaya hazırlanan iletişim fakültesi öğrencileri ile mesleği sürdüren gazetecilerin kendilerini geliştirmesini önemsediklerini vurguladı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin hayata geçmesi planlanan Uluslararası Basın Merkezi ve Akademisi'nin üniversite ile medya arasındaki iş birliğinin gelişmesine katkı sunacağını belirten Gappi, “Akademimiz, diğer işlevlerinin yanı sıra, iletişim fakültesi öğrencileri ile medyanın deneyimli isimlerinin bir araya geleceği bir platform olacak” diye konuştu.

Dilek Gappi, İGC olarak iletişim fakülteleri öğrencilerinin sektörde deneyim kazanması için akademisyenlerle ortak projeler üretmek istediklerini de ekledi.