İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Bilim Kahramanları Derneği ve İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen FIRST LEGO League Open International Turkey kapsamında 40 ülkeden 82 takım ve 800 katılımcı İzmir'de ağırlanıyor. Turnuva kapsamında Gündoğdu Meydanı'ndan Kültürpark'a kadar rengarenk bir kortej yürüyüşü yapıldı. 'Bilimin Renkleri' adlı kortej, yüzlerce genç mucit ve ülkelerinin bayraklarıyla gökkuşağını andırdı. Bilimin Renkleri Korteji'ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane ve Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir de katıldı. Sokak göstericileri ile bando eşliğinde Gündoğdu Meydanı'nda toplanan kortej, Plevne Bulvarı'ndan devam ederek Lozan Kapısı'ndan Kültürpark'a giriş yaptı. Korteje büyük ilgi gösteren İzmirliler, Başkan Tunç Soyer ile de fotoğraf çektirdi.

Başkan Tunç Soyer, kortejin ardından gerçekleştirilen 'Kültürlerin Renkleri' etkinliğinde gençlerle bir araya geldi. Genç mucitlere İngilizce ve Fransızca seslenen Soyer, farklı ülkelerin birbirinden renkli kültürlerini sergilediği gecenin açılışını yaptı. Başkan Soyer, organizasyona katılan herkese teşekkür ederek, "Burada sizlerle olduğum için çok mutluyum. Sevgili misafirler, buradaki her anın keyfini çıkarın. Umuyorum ki buradan ayrılıp ülkenize ve ailelerinize döndüğünüzde çok güzel anılar biriktirmiş olursunuz. Her birinizin İzmir'de mutlu anlar geçirmenizi dilerim" dedi.

Kültürpark, dünya kültürlerine ev sahipliği yaptı

Robot turnuvaları ve proje sunumlarında heyecan dolu anlar yaşayan genç mucitler, 'Kültürlerin Renkleri' etkinliğinde günün yorgunluğunu attı. Kültürpark'ı ülkelerinin kültürleriyle zenginleştiren gençler, birbirinden renkli görüntüler sergiledi. Bilimin kültür ve sanatla birleştiği gecede dünyanın dört bir yanından gelen gençler aynı şarkıları söyleyip dans etti. Takımlar, kurulan sahnede şovlarını sergiledi.

İnciraltı kent ormanı'ndan kaynaştılar

Turnuvanın üçüncü gününün akşamında geleceğin bilim kahramanları, İnciraltı Kent Ormanı'ndan kendileri için hazırlanan 'Friendship Night' etkinliğinde doyasıya eğlendi. Takımlar ülkelerine has dans gösterileri gerçekleştirirken, genç mucitler çalan müziklerle de oynadı.

Open International Turkey, bugün (cumartesi) gerçekleşecek karşılaşmaların ardından ödül töreniyle sona erecek.