Haber/ Gökçe ADAR

İzmir’de yaşayan 10 yaşındaki Elif Ulusan, koronavirüs salgını nedeniyle, derslerine online olarak katılmaya başladı. Derslerinden sonra evdeki vaktini ise sosyal medyada videolar izleyerek geçirdi. Kozmetik ürünlere ilgisi olan Ulusan, izlediği videolar aracılığıyla ruj, dudak parlatıcısı gibi ürünlerin yapılışını öğrendi. Önce kendisinin kullanması için rujlar yapan Ulusan, çevresindekilerin ürünleri beğenmesiyle satışa sunmaya karar verdi. Kısa süre içerisinde ürünlerine yoğun ilgiyle karşılaşan Ulusan, kazandığı parayı biriktirmeye başladı. Ulusan'ın en büyük hayali ise, biriktirdiği paralarla eğitimini Amerika'da tamamlamak.

İNTERNETTEN ÖĞRENDİ

Evde canının sıkılmasıyla videolar izlemeye başladığını ifade eden Ulusan, çevresindekilerin ürünlerine çok ilgi gösterdiğini belirtti. Ulusan, “Evde online eğitime döndükten sonra canım çok sıkılmaya başladı. Evde internetten bir video gördüm. Videoda bir kız, kozmetik ürünleri yapıyordu. Neden ben de yapmıyorum dedim, videoya baka baka renk renk rujlar yapmaya başladım. Önce kendim sürdüm sonrasında çevremdeki herkes rujumu sormaya başladı. Kendimin yaptığını söyledim. Çevremdekilerden şiparişler gelmeye başladı. Sonrasında sosyal medyadan satmayı düşündüm. Çok fazla şipariş almaya başladım. Bu kadar ilgiyle karşılaşacağımı tahmin etmiyordum” dedi.

HEDEFİ ŞİRKET KURMAK

Amerika hedefinden sonra en büyük isteğinin bir şirket kurmak olduğunu dile getiren Ulusan, hem yaşıtlarının hem de kadınların çalışabileceği bir iş yeri açmak istediğini söyledi. Ulusan, “Hedefim; kozmetik ürünleri üzerine bir şirket kurup, kendi yaptığım ürünleri o şirkette satmak. Hem benim gibi üretken yaşıtlarımın hem de kadınların çalışmasını sağlamak” diye konuştu. Pandemi nedeniyle evde vakit geçiren yaşıtlara da tavsiyelerde bulunan Ulusan, sözlerine şöyle devam etti: “Pandemi döneminde evden derslerine katılmak zorunda olan arkadaşlarıma da hobi edinmesini tavsiye ediyorum. Evde canları sıkılıyorsa resim çizebilirler, zeka oyunları oynayabilirler, kitap okuyabilirler. Ben evde geçirdikleri vakitlerin değerlendirmelerini tavsiye ediyorum.”

Hediyeler koyuyor

Yaptığı rujların içeriğinden de bahseden Ulusan, “İlk önce aloe vera jelini bir kap içerisine koyuyorum. Onu biraz karıştırıyorum. Sonrasında içerisine eritilmiş vazelin koyuyorum. Bunları karıştırdıktan sonra içine pigment veya gıda boyası ilave ediyorum. Sonra bu karışımlarımı tüplerin içerisine koyuyorum. Hazırladığım paketlerimin içine de küçük küçük hediyeler de koyuyorum” diye konuştu.