Demirci Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğrencileri, arazi uygulama derslerini hocalarının gözetiminde, Demirci Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Başalan Orman İşletme Şefliği ormanlarında yapıyor.

Manisa'nın Demirci ilçesindeki Demirci Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü'nde okuyan öğrencilerin derslerine Başalan Orman İşletme Şefi Muhammed Zorkun ve ekibi de zaman zaman katılarak, tecrübelerini paylaşıyor. Demirci Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğretim görevlilerinden Yüksek Orman Mühendisi Mehmet Serdar Oruç gözetiminde ormanlık alana gelen öğrencilere burada orman yapısı, meşçere tipleri ve diğer ormancılık faaliyetlerini yerinde uygulamalı olarak gösteriliyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Öğretim Görevlisi Mehmet Serdar Oruç, Ormancılık Bölümü'nde 1 ve 2'inci sınıflarda toplam 170 öğrencileri olduğunu, ders programı kapsamında diğer bölgelere nazaran demirci ormanları içinde Başalan ve Güldürdek ormanlarını özellikle tercih ettiklerini söyledi. Bunun sebebinin de biyolojik çeşitlilik ve yaban hayatı bakımından çok zengin bir bölge ve kendine has bir iklimi olması olduğunu belirtti. Demirci'ye kar yağmazken sadece bu kesime kar yağdığını, bu bölgenin ormanlarının arazi uygulamaları için bulunmaz bir nimet olduğunu sözlerine ekleyen Oruç, kendilerine her konuda yardımcı olan Demirci Orman İşletme Müdürlüğü'ne de teşekkür etti.