Haber/ Didar DEMİRCİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi işbirliği ile Gaziemir Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı. Gaziemir Irmak Mahallesi’nde konumlandırılan Gaziemir Gençlik Merkezi, toplamda 3 bin metrekare alanda gençlerin sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerine hizmet edecek. Gaziemir Gençlik Merkezi’nin temel atma töreninde Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan maden faciasına da dikkat çekilerek ‘geçmiş olsun’ mesajları verildi.

SOYER’DEN İKTİDARA ‘GENÇ’ MESAJI

Gaziemir Gençlik Merkezi’nin temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gençlere seslenerek önemli mesajlar verdi. Gençlerin ülkeyi terk ettiğini belirten Soyer, “Gaziemir Gençlik Merkezi’mizin temelini heyecan ve inançla atıyoruz. Ancak bu heyecanı gölgeleyen bir kriz yaşıyoruz. Gençlerimiz, geleceğini kurmak için yurt dışına gidiyor. Bu vatan yeryüzünün en üretken ve en mutlu nesillerini sarıp sarmalayacak bir güce sahip. Fakat bu gücü ortaya çıkarmak vatanın; göllerini, derelerini satarak, meralarını yok ederek, işçilerini ezerek, kadınlarını yok ederek olmaz. Bir ülke, insanlarını ‘onlardan, bizlerden’ diye ayırarak sevilmez” sözleriyle iktidara yüklendi. Konuşmalarının devamında Soyer, “Kimse bir yere gitmesin, gidenler de geri dönsün. Çünkü bu topraklarda gülerek, sağlıkla, huzurla yaşayacağız” dedi.

GENÇLİĞE HİZMET, GELECEĞE HİZMETTİR

Gençlerin içinden geçtiği zorlu günlerde onların yaşam kalitesini iyileştirmek için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizerek konuşmalarını sürdüren Soyer, “3 bin metrekare kapalı alana sahip olan bu eşsiz bina, gençlerimiz için çok eşsiz bir çalışma alanına dönüşecek ve gece gündüz çalışacak” dedi. Öte yandan gençlere yönelik İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği hizmetleri sıralayan Soyer, “Biliyoruz ki bu ülkeyi korumak yalnızca onun sınır çizgisini korumaktan ibaret değildir. Nasıl ki sınırı canımız pahasına koruyorsak o sınırın içindeki gelecek nesillerimizi de korumak zorundayız. İşte bu nedenle diyoruz ki gençliğe hizmet, geleceğe hizmettir, bağımsızlığa hizmettir” dedi.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTUYORUZ

Adaylığı sürecinde verdikleri sözleri teker teker yerine getirmenin onurunu yaşadıklarını dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, temel atma töreninde şu şekilde konuştu:

“İki hafta önce Genel Başkanımızın katılımı ile Aktrepe Emrez Bölgesi’nde kentsel dönüşümün temelini attık. Gaziemir Gençlik Merkezi seçim vaatlerimizde yer alan bir projeydi ve örneği Gaziemir’de yok 5 katlı, zemin katında inovasyon merkezi, kafe, kütüphane olacak, bir katı dil merkezi olacak.  Gaziemir fuar, havaalanı, serbest bölge ile İzmir’in dünyaya açılan kapısı. Dil eğitimini çok önemsiyorum. Bir katı da öğrencilerin çalışabileceği sınıfların olacağı çok amaçlı salonların yer aldığı bir kat olacak. Diğer kat e spor, fen bilimleri laboratuvarı, ses odaları olacak. En üst kat ise gençlerin kendini ifade edeceğiz konferans salonu ve açık alandan oluşacak. Sayın Başkanım en önemli hikayelerden birisi burası bir tütüncü köyüydü ve şehre yakınlığı, Ege Serbest Bölgesi’nin, havaalanının buraya yakınlığı ile 150 bin nüfuslu kente dönüştü ama anılarımızı ve hikayelerimizi unutmuyoruz. Ben hatırlıyorum burası 50 yıl önce demircilerin, arabacıların olduğu bir bölgeydi. Tütüne giden at arabalarının tamiri yapılırdı, demirci ustaları vardı burada, ateş ile demire şekil verilirdi. Şimdi ise bu Gençlik Merkezimiz gençlere şekil verecek ülkesine faydalı, Atatürk devrimlerine sahip çıkan nesiller yaratacak.”

KİMLER KATILDI?

Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Menderes Belediyesi Başkan Vekili Erkan Özkan, Gaziemir Belediyesi İlçe Başkanı Kasım Özkan, KöyKoop Birlik Başkanı Neptün Soyer,  Gaziemir Gönüllü Kadınlar Dernek Başkanı Deniz Arda, Gaziemir Belediyesi Siyasi Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz Derinsu, Gaziemir Belediyesi Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz, Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Özkara, Gaziemir Belediyesi Gençlik Konseyi, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.