İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından bir açıklama yaptı. Gözaltı kararının, mesleğinin gereklerini yerine getiren gazetecilere gözdağı vermek amacıyla yapılan hukuk dışı, kabul edilemez bir uygulama olduğunun vurgulandığı açıklama şöyle;

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun dün gözaltına alınmasının mesleğinin gereklerini yerine getiren gazetecilere gözdağı vermek amacıyla yapılan hukuk dışı, kabul edilemez bir uygulama olduğunu, halkın gerçek haber alma hakkının engellenmeye çalışıldığını vurgulamıştık. Açıklamamızın üzerinden 24 saat geçmeden hukuk dışı uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Barış Terkoğlu ve haberi yapan muhabir Hülya Kılınç MİT mensuplarına ait bilgileri yayınladıkları gerekçesiyle tutuklandı. Gazetecilik ilkelerini gözeterek, halkı bilgilendirme amacıyla görevini yapan Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç’ın tutuklanması ne hukuk ne de demokrasi ilkelerine uyar.

‘Bu haber beni burada bu mahkemelerde sanık yapabilmek için üretilmiş bir bahanedir’ diyen Barış Terkoğlu ifadesiyle tam bir gazetecilik dersi vermiştir. Tutuklama kararını içimize sindirmemiz mümkün değildir.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu