İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği 2018 Basın Ligi Şevket Özçelik Sezonu Halı Saha Futbol Turnuvası'nın kura çekimi basın kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Turnuva 5 Kasım 2018 Pazartesi günü Ege Telgraf Gazetesi ile DHA arasında oynanacak açılış maçıyla başlayacak.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin kentteki basın kuruluşları arasında mesleki dayanışmayı arttırmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile düzenlediği 2018 Basın Ligi Şevket Özçelik Sezonu'nun fikstür çekimi ve tanıtımı İzmir Faal Futbol Hakemleri Derneği'nin Atatürk Stadı'ndaki merkezinde yapıldı.
Kura ve fikstür çekimine İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş, Türkiye Futbol Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Mehmet İncu, başkan yardımcıları Mehmet Turu, Selçuk Ergeldi, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Şaban Acarbay, İl Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, İGC Basın Ligi Tertip Komitesi üyeleri ile İzmir'deki basın kuruluşlarının takım temsilcileri katıldı.

DİKMEN: SEVİNÇLİYİZ


İGC Başkanı Misket Dikmen, törende yaptığı konuşmada “Arşivlerde rastladım, 1960’lı yıllarda Ege’nin karşı kıyılarından insanlarla turnuvalar düzenlermiş Gazeteciler Cemiyeti. Keşke benzerini biz de yapabilsek diye söylerdim, şimdi yapabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Gazeteciler olarak morale en çok ihtiyaç duyulan bir süreçte sorunlardan biraz uzaklaşacağımız, birlikte bir şeyler üreteceğimiz bir etkinlik. Arkadaşlarım bu organizasyona büyük bir heyecanla başladı. Acaba kaç takım olur diye sormuştum açıkçası. Hiç merak etmeyin, dediler. 15 takım olmasının mutluluğunu yaşıyorum. Bunlar bize nefes aldıracak çalışmalar. Şevket Özçelik adını çok önemsiyoruz, o nedenle 2018 sezonuna ismini vererek anıyoruz usta gazeteciyi. Çekişmeli, dürüst ve centilmence geçen bir turnuva olsun” dedi.
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Şaban Acar ise turnuvaya Şevket Özçelik isminin verilmesinin çok yerinde bir karar olduğunu belirterek, “Bu tür organizasyonlar toplum sağlığı açısından çok önemli. Gençlik ve sağlık açısından çok güzel bir örnek. Çok iyi bir eğitim ortamı olacağını düşündüğüm bu organizasyonu yapanları, emeği geçenleri kutluyorum, başarılar diliyorum” diye konuştu.
TFF İzmir İl Temsilcisi Mehmet İncu ise yaptığı konuşmada, “Cemiyetin bu turnuva haberi bize geldiğinde İzmir İl Futbol Temsilciliği olarak katkılarımız olacağını, bundan sonra olacak her türlü organizasyonda da bizden destek göreceklerini belirttik. Turnuvanın çok güzel geçeceğine eminim. Biz her türlü desteğe hazırız. Emeğe geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


KOCAOĞLU'NA TEŞEKKÜR


İGC Yönetim Kurulu Üyesi ve 9 Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Atilla da, gazetecilerden futbol turnuvası yapılmasıyla ilgili yoğun bir talep geldiğini belirterek, “Temsilcilerle bir araya geldik. Büyük bir taleple karşılaştık. Bütün basın mensubu arkadaşlarıma, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. TSYD Başkanımız Bahri Okumuş’a teşekkür ediyorum. Şevket ağabeyimizin ismini turnuvaya önerdiğimizde bütün yönetim kurulu üyelerimiz ve tertip komitesi oy birliğiyle mutabık kaldık. Kendisini sevgi ve özlemle anıyoruz. İnşallah daha nice güzel turnuvalarda bir arada olmak dileğiyle” dedi.

15 TAKIM KATILIYOR


İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği Basın Ligi 2018 sezonuna 2013 yılında vefat eden İGC üyesi ve spor yazarı duayen gazeteci Şevket Özçelik'in adı verildi. Basın liginde İzmir'de bulunan 17 basın kuruluşu 15 takımla yer alacak. Lige İzmir'de yayın yapan yerel gazeteler, ulusal gazeteler, haber ajansları, TRT ve TSYD katılıyor.
Çekilen kura sonucunda 15 takım 3 grupta yer aldı. İlk tur maçları 5 Kasım Pazartesi günü başlayacak. Maçlar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür Park'ta bulunan halı sahasında oynanacak. Çekilen kura sonucunda gruplar şu şekilde oluştu:

A GRUBU
Ege Telgraf, Demirören Medya, Anadolu Ajansı/İhlas Haber Ajansı-Posta-TRT

B GRUBU
Hürriyet, Milliyet, İlkses, Sabah, Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi

C GRUBU
Gazete 9 Eylül, Yeni Bakış/Haber Ekspres/Ticaret, Yenigün, Yeni Asır, Cumhuriyet

Turnuvada ilk maç 5 Kasım Pazartesi günü Ege Telgraf Gazetesi ile Demirören Haber Ajansı arasında oynanacak.