10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yaşamını yitiren İzmir Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Gazeteci Vecdi Altay'a dostları düzenledikleri tören ile veda etti. Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Altay, dün akşam saatlerinde yaşamını yitirmişti.

Altay için İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Karşıyaka Belediyesi önünde veda törenleri düzenlendi. Altay'ı sevenlerinin yanı sıra adının verildiği Karşıyaka Çocuk Kulübü'nün üyeleri karanfiller ile uğurladı.

[caption id="attachment_95098" align="alignnone" width="656"] Vecdi Altay için İzmir Gazeteciler Cemiyeti önünde veda töreni düzenlendi.[/caption]

İGC önündeki törenine Altay'ın kızı Ekin Belce Altay, ağabeyi Nevzat Altay, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İGC Yönetim Kurulu Üyeleri, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şube Başkanı Murat Demircan, İGC üyeleri ve Altay'ın dostları katıldı.

Törende konuşan İGC Başkanı Misket Dikmen, Vecdi Altay'ın Mustafa Kemal aşığı, yürekli bir gazeteci olduğunu belirterek, şöyle konuştu:“Bu kadar savaşçı olduğunu son süreçte gördüm. Basın Müzesi'nın hazırlanması konusunda Altay ile omuz omuza çalıştık. İzlenmesi gereken yol ve yöntemler konusunda yardımcı oldu. Bugün onu ziyaret edecektik ama o bizi ziyarete geldi. Sevgi ile saygı ile uğurluyoruz. Ruhu şad olsun.” İGC Genel Sekreteri Sadık Pala ve gazeteciler Altay ile olan anılarını paylaştı.

[caption id="attachment_95099" align="aligncenter" width="656"] Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Belediye Meclis üyeleri, belediye çalışanları ve Karşıyaka Çocuk Kulübü'nün öğrencileri Altay'ı son yolcuğuna karanfiller ile uğurladı.[/caption]

Vecdi Altay için ikinci tören Karşıyaka Belediyesi önünde gerçekleştirildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Belediye Meclis üyeleri, belediye çalışanları ve Karşıyaka Çocuk Kulübü'nün öğrencileri Altay'ı son yolcuğuna karanfiller ile uğurladı.Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, törende yaptığı konuşmada Vecdi Altay'ın duruşuyla, insan sevgisiyle, çocuklara olan sevgisiyle adam gibi bir adam olduğunu belirterek, “Onunla Karşıyaka Belediyesi'nde beraber çalışmak onurunu yaşadım. Onunla belediyede çocuk kulübünü kurduk ve çocuk gazetesini çıkardık. O bir Mustafa Kemal Atatürk devrimcisiydi. Çocukların daha güzel bir kentte yaşaması için çok çaba sarf etti. Çocuk Kulübümüzün değerli üyeleriyle beraber uğurluyoruz” diye konuştu.Vecdi Altay'ın kızı Ekin Belce Altay da, “Benim için çok büyük bir gurur onun kızı olmak. Onun hakkını ödeyemem. Çok sevdiği çocukların onun adını güzel yaşatacağına eminim” dedi.Altay'ın cenazesi Bostanlı Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Örnekköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

[caption id="attachment_95020" align="alignnone" width="656"]vecdi-altay Vecdi Altay için İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Karşıyaka Belediyesi önünde iki ayrı tören düzenlendi.[/caption]

Vecdi Altay Kimdir?


1958 yılında Ankara'da doğdu. Gazeteciliğe 1978 yılında Trabzon'da başladı. Pek çok gazetede ve medya organında görev aldı. İzmir’in ilk özel radyosu olan Radyo Karşıyaka'yı kurdu ve genel müdürlüğünü yaptı. Ekin Film Prodüksiyon'u kurarak televizyonlara programlar, kuruluşlara ve adaylara tanıtım ve belgesel filmler hazırladı. Türkiye'nin ilk ve tek çocuk gazetesi olan Kıpırdak'ı kurdu. “Reis Bey” ve “Beni Hatırlayınız” adlı kitapları yazdı. Çeşitli kamu – özel kurum ve kuruluşlarında görev yaptı. “Basında Cumhuriyet'in ilanı” ile yurt içinde ve yurt dışında “Anıtkabir” sergilerini düzenledi. Bergama Belediyesi Şakir Süter Gazetecilik Yarışması'nın Koordinatörlüğünü üstlendi. Önceki yıllarda farklı birimlerinde çalıştığı Karşıyaka Belediyesi’ne 2014 yılında geri döndü ve Çocuk Kulübü Sorumlusu olarak görevini sürdürüyordu.