İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) üyesi, Narlıdere Belediyesi Basın Danışmanı Nizamettin Bedir, ölümünün beşinci yılında, ailesi, meslektaşları ve dostlarının katıldığı tören ile Narlıdere’deki mezarı başında anıldı.

Anma törenine Gazeteci Nizamettin Bedir’in eşi Nuran Bedir, kızı Gizem Bedir, Bedir ailesi, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, meslektaşları, arkadaşları ve dostları katıldı. Bedir için gerçekleştirilen anma etkinliğinde konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, "Nizamettin basın danışmanlığı dışında her şeyimi paylaşabildiğim bir arkadaşımdı. Belediye başkanlığına başladığım ilk dönemimden itibaren bana çok katkısı ve emeği var. Kaderin bir cilvesi şu an aramızda değil. Fakat Gizemi görünce Nizamettin'i görmüş gibi oluyorum. Nizamettin’i unutmayacağız. Aramızdan ayrılışının beşinci yılında bir kez daha rahmetle anıyorum. Işıklar içinde uyusun. O benim sevgili kardeşimdi ve hep öyle kalacak" dedi.

"BABAMA GÜZEL BİR HABERİM VAR"


Bedir'in kızı Gizem Bedir de yaptığı konuşmada anma törerine katılan herkese teşekkür edip, "Bu sene babama güzel bir haberim var. Babam biliyorsunuz Van Ercişli. Ben bu güne kadar babamın memleketini, onun doğduğu, yaşadığı yerleri hiç görme fırsatı bulamamıştım. Önümüzdeki haftalarda Erciş'e giderek onun geçtiği yerlerden geçeceğim. Doğduğu yeri göreceğim. Babama bu güzel haber vermek istedim" dedi.

Nizamettin Bedir’in kabri başında gerçekleştirilen anma töreni, mezarına karanfiller bırakılması ile sona erdi.